Δάνεια 40 εκατ. προς επιχειρήσεις ενέκρινε η ΕΤΕπ

Τρίτη 19/07/2016 – 19:25

Νέα «ανάσα» για πολλές επιχειρήσεις με τη χορήγηση 40 εκατ. ευρώ για τη στήριξη νέων δανείων προς μικρές επιχειρήσεις από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Τα δάνεια αυτά αναμένεται να προωθηθούν στο πρόγραμμα της ΠΣΤ για την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για την υλοποίηση της συμφωνίας που είχε υπογραφή στις αρχές του μήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Δεξιότητες και θέσεις εργασίας-Επένδυση για τη Νεολαία». Συνολικά περιλαμβάνει, χορήγηση 20 εκατ. ευρώ από την ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης και μετά από νέο αίτημα άλλα 20 εκατ. ευρώ. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και μαζί να βοηθήσουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους νέους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ,  Τζόναθαν Τέιλορ.

Το πρόγραμμα έχει στόχο την στήριξη των επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη χορήγηση κεφαλαίου σε επιλέξιμες επενδύσεις που έχουν κατεύθυνση την στήριξη της απασχόλησης των νέων. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει ήδη χορηγήσει 175 εκατ. ευρώ για παροχή δανείων από την Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ από αυτά, τα 155 κατευθύνθηκαν σε επενδύσεις τομέων «κλειδιά» της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και οι κατασκευές.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...