Δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη

Τουλάχιστον 10 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και άλλα 21 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, σε σχολείο, στα βόρεια της χώρας σύμφωνα με διεθνή ιατρική οργάνωση.

Στην περιοχή που βρέθηκε στο στόχαστρο του αεροπορικού βομβαρδισμού, κυριαρχούν οι αντάρτες Χούδι.

Εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε την αεροπορική επίθεση.

Η τραγωδία σημειώθηκε το Σάββατο και ενώ συνεδρίασε για πρώτη φορά το κοινοβούλιο της Υεμένης μετά από σχεδόν μια διετία.

Η εξέλιξη αυτή ενδυναμώνει την επιρροή του κινήματος των Χούδθι, ενώ αποτελεί πρόκληση για την εξόριστη κυβέρνηση που έχει τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ένοπλοι Χούδι και οι σύμμαχοί τους, στο κόμμα του Λαϊκού Γενικού Κογκρέσου (GPC) υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά, παρά τους σκληρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του, τους θεωρεί ως πραξικοπηματίες, αφού κατέλαβαν την πρωτεύουσα με τη βία, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Χαντί χαρακτήρισε παράνομη τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και προειδοποίησε τους βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...