Δέσμευση Ντράγκι για προστασία των αγορών ακόμα και με «Brexit»

Τρίτη 14/06/2016 – 19:28Ότι και αν χρειαστεί θα κάνει η ΕΚΤ, για να στηρίξει τις τράπεζες και τις αγορές, αν στις 23ης Ιουνίου οι Βρετανοί επιλέξουν την έξοδο από την Ευρώπη. 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα στηρίζει με κάθε τρόπο το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης, απέναντι στις αποσταθεροποιητικές τάσεις που θα έφερνε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστήριξαν αξιωματούχοι της ΕΚΤ, στο Reuters. 
Μάλιστα, οι ίδιοι τονίζουν πως ο Μάριο Ντράγκι, θα υποσχεθεί δημόσια πως θα στηρίξει τις αγορές, με προφανή στόχευση να ηρεμήσουν οι αρνητικές τάσεις που είδαμε από την αρχή της εβδομάδας, με την πτώση των κεντρικών δεικτών στα χρηματιστήρια και με λίγες εξαιρέσεις όπως η Γερμανία, να αποτραπεί το διαφαινόμενο πλήγμα στην αγορά ομολόγων.
H τοποθέτηση Ντράγκι, αναμένεται στις 24 Ιουνίου,  αν και πολλοί εκτιμούν πως θα μας προϊδεάσει μετά το διοικητικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης στις 22 του μήνα. Τότε αναμένεται και η ανακοίνωση για επαναφορά του waiver για τους ελληνικούς τίτλους.  Όμως στις 24 αν τα πρώτα exit poll δείξουν πως οι βρετανοί ετοιμάζουν βαλίτσες, ο Ιταλός τραπεζίτης, θα είναι σε ετοιμότητα να καθησυχάσει τους επενδυτές πριν ανοίξουν οι αγορές.
Συγκεκριμένα, «θα υπάρξει ανακοίνωση πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να διατηρήσει την απαραίτητη ρευστότητα στις αγορές» δήλωσαν στο Reuters.
Σύμφωνα με το ξένο πρακτορείο, η υπόσχεση θα αφορά το άνοιγμα των γραμμών ανταλλαγής με την Τράπεζα της Αγγλίας, κάτι που θα επιτρέψει την ανταλλαγή ευρώ και βρετανικών λιρών και την απεριόριστη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών  και στα δύο νομίσματα, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα.
Σε αυτό το κλίμα, εντάσσεται και η αναμενόμενη  επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (Quantitative Easing – Q.E. ) που  περιμένουν πως και πως, οι επενδυτές γιατί θα σήμαινε νέο γύρω φτηνού χρήματος! Από την άλλη, οι Γερμανοί δεν θέλουν ούτε να ακούν για μία τέτοια εξέλιξη, παραμένοντας πιστοί στην αυστηρή νομισματική πολιτική του δυνατού Ευρώ!
Σε ετοιμότητα είναι οι τραπεζίτες, με τους διοικητές των 19 κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης έχουν προγραμματίσει μια τηλεδιάσκεψη την επόμενη ημέρα, της ψηφοφορίας για να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις και να προλάβουν τυχών άσχημες εξελίξεις. Καθοριστικό ρόλο, αναμένεται να παίξει και η επικείμενη συνάντηση του διοικητή της BoE, Mαρκ Κάρνεϊ, με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στις 23 Ιουνίου, στην Φρανκφούρτη.
Δεν είναι τίποτα τυχαίο και μετά από την τηλεδιάσκεψη και το ραντεβού Ντράγκι – Κάρνεϊ το επόμενο Σαββατοκύριακο 24-25 του μήνα κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην Ελβετία, για την ετήσια συνεδρίαση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών  (Bank for International Settlements – ΒIS).
Ο νόμος Κατσέλη μοναδική προστασία από τον Πλειστηριασμό!
Μάλιστα, οι μόνοι που φαίνεται να βρίσκονται αυτή την στιγμή στο απυρόβλητο, είναι όσοι έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη, ενώ για τους υπόλοιπους, υπάρχει κίνδυνος να βγει στο «σφυρί» ακόμα και η πρώτη κατοικία τους!
Φόροι με την Αντικειμενική, αλλά πλειστηριασμοί με την Εμπορική!
Η μεγάλη αλλαγή, έχει να κάνει με την αξία των ακινήτων βάση της οποίας θα γίνονται οι πλειστηριασμοί.  Τώρα πλέον θα χρησιμοποιείται η εμπορική αξία για τους πλειστηριασμούς, που σημαίνει πολύ χαμηλότερες τιμές για τα «κοράκια», που καραδοκούν  να τσιμπήσουν ολόκληρες περιουσίες, για ένα κομμάτι ψωμί.
Η αλλαγή έγινε μετά από σχετικό Προεδρικό διάταγμα με εφαρμογή από την 1η Ιουνίου. Δηλαδή, ενώ οι ιδιοκτήτες, θα συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους με βάση την υψηλότερη αντικειμενική αξία των ακινήτων τους, άμα βγουν σε πλειστηριασμό, η τιμή θα είναι «χώμα», αφού θα γίνονται με την εμπορική!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...