Δέσμευση Τ. Πετρόπουλου ότι θα επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές, στους συνταξιούχους

Δέσμευση Τ. Πετρόπουλου ότι θα επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές, στους συνταξιούχους

Με αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, συναντήθηκε ο  υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Τάσος Πετρόπουλος. Οι συνταξιούχοι ξεκινούν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επιστροφή  των «παραπάνω» παρακρατηθέντων εισφορών. Οι παρακρατήσεις αφορούν,  τις  «επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν υπέρ ΕΟΠΥΥ  από τις συντάξεις τους.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο, ο κ. Πετρόπουλος επανέλαβε τη δημόσια δέσμευσή του ότι θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλομένων συντάξεων.

Σύμφωνα με διάταξη του ν.4387/2016 (άρθρο 44) αποκαταστάθηκε ο τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας για το παραπάνω χρονικό διάστημα και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το μεικτό ποσό της σύνταξης, αφού όμως αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο επανυπολογισμός της εισφοράς των συνταξιούχων υπέρ ασθενείας σε είδος θα αφορά συντάξεις με ημερομηνία έκδοσης έως και 30/6/2016. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αφού επαληθεύσουν τα ποσοστά και τη βάση υπολογισμού, θα επιστρέψουν τη θετική διαφορά στους δικαιούχους- συνταξιούχους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/301007-Desmeyse-T-Petropoyloy-oti-tha-epistraphoyn-oi-epipleon-eisphores-stoys-syntaxioychoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...