Δήμος Ναυπακτίας: Αυτό θα ήταν το δημοτικό συμβούλιο σήμερα με την απλή αναλογική

 

Τι θα συνέβαινε όμως στο δήμο Ναυπακτίας εάν οι εκλογές του 2014 είχαν γίνει με τη μέθοδο της απλής αναλογικής; Πώς θα ήταν το δημοτικό συμβούλιο και ποιες αλλαγές θα είχαμε σε επίπεδο εδρών αλλά και προσώπων; Η «Ε» έκανε την ανάλυσή της και σας παρουσιάζει το αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας από τον αριθμό των εδρών και με δεδομένα τα ποσοστά των παρατάξεων στην πρώτη Κυριακή των εκλογών (Ενωτική Πρωτοβουλία 34,25%, ΑΔΚΝ 28,83%, Αλλάζουμε μαζί τη Ναυπακτία 26,93%, Ανανέωση και Δημιουργία 8,03%, Λαϊκή Συσπείρωση 1,96%) η κατανομή θα είχε ως εξής:

  • Ενωτική Πρωτοβουλία: 9 έδρες από  16 που έχει σήμερα
  • ΑΔΚΝ: 8 έδρες από 5 που έχει σήμερα
  • Αλλάζουμε μαζί τη Ναυπακτία: 7 έδρες από 4 που έχει σήμερα
  • Ανανέωση και Δημιουργία: 2 έδρες από 1 που έχει σήμερα
  • Λαϊκή Συσπείρωση: 1 έδρα όσες και σήμερα

Από ποιες ενότητες όμως και ποιοι σύμβουλοι από κάθε παράταξη θα ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο με την απλή αναλογική; Ποιοι από τους σημερινούς εκλεγμένους θα ήταν απόντες; Ανά παράταξη ο χάρτης θα είχε την εξής μορφή, σε σύγκριση πάντα με την εικόνα του σήμερα:

Ενωτική Πρωτοβουλία

Θα είχε εκλεγμένους 9 συμβούλους, και πιο συγκεκριμένα 6 από τη ΔΕ Ναυπάκτου, και 1 από τις ΔΕ Αντιρρίου, Αποδοτίας και Πλατάνου.

Από τη ΔΕ Ναυπάκτου θα είχαν εκλεγεί όπως σήμερα οι Γ. Σιαμαντάς, Κ. Καρακώστας, Χρ. Σαλαμούρας, Γ. Ραπτης, Π. Κονίδας και Αντ. Φράγκος, ενώ δεν θα είχαν εκλεγεί οι Γ. Σύψας, Αγγ. Σμπούκη και Π. Κοτίνης.

Από τη ΔΕ Αντιρρίου θα είχε εκλεγεί όπως σήμερα ο Ανδρ. Κοτσανάς.

Από τη ΔΕ Αποδοτίας θα είχε εκλεγεί όπως σήμερα ο Θ. Κοτρωνιάς, ενώ δεν θα είχαν εκλεγεί οι Ν. Κοστογιάννης και Χαρ. Κανέλλος.

Από τη ΔΕ Πλατάνου θα είχε εκλεγεί όπως σήμερα ο Θ. Κούκουνας.

Η παράταξη δεν θα είχε εκλέξει συμβούλους στις ΔΕ Χάλκειας και Πυλήνης άρα δεν θα είχαν εκλεγεί οι Αντ. Πολονύφης και Π. Σωτηρόπουλος.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας

Θα είχε εκλεγμένους 8 συμβούλους και συγκεκριμένα 4 από τη ΔΕ Ναυπάκτου, και 1 από τις ΔΕ Χάλκειας, Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλήνης.

Από τη ΔΕ Ναυπάκτου θα είχαν εκλεγεί όπως σήμερα οι Γ. Μπουλές (επικεφαλής), Σπ. Τσέλιος και Μ. Ζιαμπάρα ενώ θα είχε εκλεγεί και ο Γ. Κοτρώνης.

Από τη ΔΕ Πλατάνου θα είχε εκλεγεί όπως σήμερα ο Ανδρ. Βλάντης.

Επίσης θα είχαν εκλεγεί από τη ΔΕ Χάλκειας ο Ανδρ. Καλαβριζιώτης, από τη ΔΕ Αποδοτίας ο Κ. Κοτρώνη, και από τη ΔΕ Πυλήνης ο Π. Παναγόπουλος.

Η παράταξη δεν θα είχε εκλέξει σύμβουλο στη ΔΕ Αντιρρίου, άρα δεν θα είχε εκλεγεί ο Β. Αγγελόπουλος.

Αλλάζουμε μαζί τη Ναυπακτία

Θα είχε εκλεγμένους 7 συμβούλους και συγκεκριμένα 4 από τη ΔΕ Ναυπάκτου και 1 από τις ΔΕ Χάλκειας, Αντιρρίου και Αποδοτίας.

Από τη ΔΕ Ναυπάκτου θα είχαν εκλεγεί όπως σήμερα οι Θ. Παπαθανάσης (επικεφαλής), Ντ. Τσουκαλάς και Β. Πατσαούρας, καθώς και ο Δ. Παπαναστασόπουλος που σήμερα δεν είναι εντός του συμβουλίου.

Από τη ΔΕ Χάλκειας θα είχε εκλεγεί όπως σήμερα ο Σπ. Τραχύλης,

Θα είχαν εκλεγεί ακόμα από τη ΔΕ Αποδοτίας ο Θ. Κιούσης και από τη ΔΕ Αντιρρίου ο Β. Κουνέλης, που δεν έχουν εκλεγεί σήμερα.

Ανανέωση και Δημιουργία

Θα είχε εκλεγμένους 2 συμβούλους και οι δύο από τη ΔΕ Ναυπάκτου.

Εκτός του επικεφαλής Γ. Γούλα, που είναι και σήμερα εντός συμβουλίου, θα είχε εκλεγεί ο Γιάννης Νταουσάνης, που δεν έχει εκλεγεί σήμερα.

Λαϊκή Συσπείρωση

Θα είχε εκλεγμένο 1 σύμβουλο, όπως και σήμερα, τον επικεφαλής της Β. Τσαγγουρνό.

Θέμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...