Δήμος Ναυπακτίας: Σχεδιασμένο στο “πόδι” το Πολιτιστικό καλοκαίρι 2015

Για μια ακόμη φορά συνεχίστηκε το αλλαλούμ γύρω από το “Πολιτιστικό καλοκαίρι” στον δήμο Ναυπακτίας,σχετικά με τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων.Ήδη διανύουμε τα μισά του καλοκαιριού και οι πολίτες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο δήμος γύρω από τα πολιτιστικά του καλοκαιριού.Αυτό που είχε καταστήσει σαφές ο κ. αντιδήμαρχος των πολιτιστικών του δήμου Ναυπακτίας ήδη από το περασμένο δημοτικό συμβούλιο ήταν οι χορηγοί επικοινωνίας.Όλοι πλην του Nafpaktianews.Αυτό το μάθαμε.Δεν μάθαμε όμως ποτέ τι τελικά θα δούμε.

Αποτέλεσμα της προηγούμενης πρόχειρης απόφασης για τα πολιτιστικά του καλοκαιριού ήταν τελικά να ακυρωθεί η απόφαση και να επιστρέψει στην προχθεσινή συνεδρίαση.Μόνο που την εισήγηση αυτή τη φορά δεν την έκανε ο κ.αντιδήμαρχος των πολιτιστικών που απουσίαζε από την συνεδρίαση αλλά βάσει της ημερήσιας διάταξης ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών κ. Καρακώστας.Φτάνοντας όμως στο σημείο της συζήτησης του θέματος τελικά ούτε ο κ. Καρακώστας το εισηγήθηκε (βάσει της ημερήσιας διάταξης-είχε φύγει) αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου και δημοτικός σύμβουλος Αντ.Φράγκος.

Γενικότερη αίσθηση πάντως προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται τα χρήματα ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις και να ενισχυθούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι,αφού γινόμαστε μάρτυρες πλέον σημαντικής ενίσχυσης νέων συλλόγων και το παραγκωνισμό άλλων συλλόγων και εκδηλώσεων οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα γραφής με τις πετυχημένες εκδηλώσεις τους σε ορισμένες περιπτώσεις και με την συγκατάθεση της αντιπολίτευσης.Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι πολλοί από αυτούς τους συλλόγους στην κυριολεξία “να βράζουν” από οργή και αγανάκτηση διαπιστώνοντας τον αποκλεισμό τους.

-Ποιες εκδηλώσεις ακυρώνονται:

Ο ποιμενικός Βίος στα Ρουπάκια.Mια ακόμη εκδήλωση που συγκέντρωνε πολύ κόσμο και αναβίωνε την ποιμενική ζωή των προγόνων μας.

-Η λαϊκή βραδιά από το σύλλογο πολιτιστικές διαδρομές.

-Εκδήλωση σκάκι στο Αντίρριο  στο κάστρο του Αντιρρίου. Για την ακύρωση της εκδήλωσης ο σύλλογος Αντιρριού έστειλε επιστολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο που εξηγεί του λόγους ακύρωσης της εκδήλωσης . Το Nafpaktianews.gr αναρτά την εν λόγο επιστολή  η οποία κυρίως μιλά για ασάφεια , προχειρότητα και δυστοκία συνεργασίας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Παράπονα  υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και από άλλους συλλόγους του Δήμου Ναυπακτίας αλλά δεν έχουν στείλει κάποια επιστολή.

Η επιστολή του πολιτιστικού συλλόγου Αντιρρίου:

Scan_Doc0015 Scan_Doc0016

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΖΙΑΜΠΑΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΣΒΗΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΙΠΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...