Δίαιτα με καρπούζι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να την κάνετε σωστά

Δίαιτα με καρπούζι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να την κάνετε σωστά
Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό το οποίο μπορεί να αποτοξινώσει τα κύτταρα του σώματός μας και να τα αναζωογονήσει και αναδομήσει μέσα σε μόλις 15 ημέρες.
Ιδανικά, κάθε υγειές άτομο μπορεί να καταναλώσει περίπου μισό κιλό φρεσκοκομμένο καρπούζι, 5 φορές μέσα στη μέρα.Ωστόσο, καθώς η δίαιτα με καρπούζι εντάσσεται στην ομάδα των ακραίων, μονοφαγικών διαιτών (κατά τις οποίες πρέπει να τρως μόνο ένα συγκεκριμένο, θρεπτικό τρόφιμο όλη μέρα), δεν πρέπει κανείς να τη συνεχίζει για περισσότερες από 15 μέρες, το πολύ.

Κατά την περίοδο αυτών των 15 ημερών, η δίαιτα του καρπουζιού σε βοηθά να σταθεροποιήσεις τα επίπεδα νατρίου στο σώμα σου αλλά και να απαλλαγείς από τα περιττά υγρά του μεταβολικού σου συστήματος. Όσον αφορά τους φανερά παχύσαρκους ανθρώπους, μπορούν να καταναλώνουν μισό κιλό καρπούζι για κάθε 15 κιλά της αντίστοιχης μάζας σώματός τους.

Πιο συγκεκριμένα, το καθημερινό μενού της δίαιτας με καρπούζι μπορεί να συνοδευτεί με τις εξής επιλογές:

Πρωινό: μια φέτα τυρί με ένα μπολ νιφάδες βρώμης Σνακ: μισό κιλό καρπούζι Μεσημεριανό: 170γρ. κοτόπουλο ή μοσχάρι μαζί με μια ατομική μερίδα πράσινης σαλάτας Βραδινό: μισό κιλό καρπούζι για κάθε 15 κιλά της μάζας σώματός σου

Η ανάγκη μας για υγιή τρόπο ζωής εξαρτάται από την κατανάλωση της κατάλληλης τροφής. Τα «ανώμαλα» ωράρια εργασίας, τα πάρτυ μέχρι το πρωί και οι χαοτικές διατροφικές συνήθειες που λίγο-πολύ όλοι έχουμε, συχνά εμποδίζουν την επιθυμία μας για κατανάλωση υγιεινών τροφίμων.

Το καρπούζι, που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και διαιτητικά συμπληρώματα ινών, είναι το πλέον δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο λόγω των αναζωογονητικών και τονωτικών του ιδιοτήτων. Το γεγονός ότι αποτελείται κατά το 95% του από νερό το κάνει μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν κιλά ή να ισορροπήσουν το βάρος τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, η φυσική και ουδέτερη περιεκτικότητά του σε ζάχαρη, σε αντίθεση με άλλα γλυκά φρούτα, το συνιστά κατάλληλο ακόμα και για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα κιλά τους και θέλουν να χάσουν αρκετά, η δίαιτα με καρπούζι είναι η πλέον προτεινόμενη φυσική επιλογή αλλά και η πιο φτηνή σε σύγκριση με τις δίαιτες συμπληρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως ακολουθώντας τη δίαιτα του καρπουζιού, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να χάσει μέχρι και 4 κιλά μετά από μόλις 5 ημέρες. Όμως, θα πρέπει να ακολουθήσει μια πιο light εκδοχή της δίαιτας για τις υπόλοιπες 10 ημέρες.

Πέρα από όλα αυτά, ωστόσο, δεδομένου ότι το καρπούζι δεν είναι βιώσιμη τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε κανονικά γεύματα με φρούτα μόνο όσο το σώμα μας δεν χάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, όποιος αποφασίσει να ξεκινήσει μια δίαιτα με καρπούζι, πρέπει να την συνεχίσει μόνο για όσο νιώθει καλά, σωματικά και οργανικά.Αν αρχίσει να αισθάνεται οποιαδήποτε μορφή δυσφορίας μετά τις πρώτες 2-3 μέρες της δίαιτας, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να διακόψει αμέσως τη δίαιτα και να συμβουλευτεί τον γιατρό του το συντομότερο δυνατό.

Έχε παρατηρηθεί πως όταν οι άνθρωποι αντικαθιστούν τα γεύματά τους με καρπούζι, το σώμα τους αρχίζει να χάνει δραστικά βάρος, εξαιτίας της σημαντικά χαμηλότερης θερμιδικής πρόσληψης. Στην αρχή, φυσικά, αυτό είναι το ζητούμενο. Όσο όμως ο μεταβολισμός μας προσαρμόζεται στα νέα διατροφικά δεδομένα, αν θες να παραμείνεις λεπτός θα πρέπει να συνηθίσεις να ασκείσαι συχνά και σωστά, ώστε τα περιττά κιλά που έδιωξες να μη βρουν τρόπο να γυρίσουν πίσω. Και πίστεψέ μας, χωρίς άσκηση, όσα καρπούζια και να φας, τα κιλά αργά ή γρήγορα θα σε βρουν.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...