Δίκαιη συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλει η Μέρκελ

Δίκαιη συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλει η Μέρκελ

Κατηγορία

kchalkiadakis
Τρίτη 16/02/2016 – 23:16

Δίκαιη συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ θέλει η Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει με απόλυτη σαφήνεια πως είναι εναντίον της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θεωρεί εξαιρετικά επικίνδυνη για το μέλλον της Ένωσης ένα πιθανό Brexit. Την Τρίτη (16/2) ωστόσο, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, προς παρόλα ταύτα, δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί ειδικά οικονομικά προνόμια για τη Βρετανία, καθώς στην ΕΕ πρέπει όλα τα κράτη της ευρωζώνης να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στον χρηματοπιστωτικό – ειδικότερα – τομέα.

«Δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου ο βρετανικός χρηματοπιστωτικός τομέας είναι λιγότερο ρυθμισμένος από ότι αυτός στην ευρωζώνη», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την ομιλία της προς στελέχη του κόμματός της.

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος της Γερμανίδας καγκελάριου είναι να υπάρξει μια συμφωνία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, αλλά δεν θέλει επίσης το Λονδίνο να αποτρέψει μια βαθύτερη ενοποίηση της ευρωζώνης.

Την Πέμπτη οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν την πρόταση για συμφωνία με την Βρετανία. Η προεργασία έχει ξεκινήσει προ πολλού και τις τελευταίες αυτές ώρες πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής, αναδύονται στην επιφάνεια όλες οι τακτικές που μπορούν να επηρεάσουν τη διαπραγμάτευση.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...