Δίκαιη φορολογία στα ακίνητα και όχι «μπαλώματα», ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

 Κωνσταντίνος Κόλλιας

Δίκαιη φορολογία στα ακίνητα, ζήτησε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, που με δήλωσή του, επεσήμανε την ανάγκη, ο φόρος ακινήτων να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, που ισχύουν στη αγορά ακινήτων.

«Ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, το επισημάναμε από την αρχή. Ότι ο συμπληρωματικός φόρος εκτοξεύει το φορολογικό βάρος, επίσης. Πλέον, όμως, αυτό, που ζει φέτος η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά και πολλά νοικοκυριά, ξεπερνά κάθε προηγούμενο», τόνισε ο κ. Κόλιας, προσθέτοντας πως με τη μείωση κατά 33% του αφορολόγητου για το συμπληρωματικό φόρο, και την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δύσκολα διαχειρίσιμο για πολλούς ιδιοκτήτες.

Επίσης, ο ίδιος ξεκαθάρισε, πως «το ζητούμενο δεν είναι να δημοσιοποιούμε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ότι κάποιοι πληρώνουν λιγότερα».  Το ζητούμενο είναι η φορολογία στα ακίνητα, πρώτον, να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, απλά για να μπαλώνουμε τρύπες στα δημόσια ταμεία και δεύτερον, να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...