Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ για το CD με την λίστα Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ για το CD με την λίστα Λαγκάρντ
Ξεκίνησε στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ η κατάθεση του  πραγματογνώμονα της Διεύθυνσης Εγκληματικών Ερευνών  της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολου Δελτσίδη.

Όπως είπε ο μάρτυρας η υπηρεσία του ερεύνησε τόσο το στικάκι όσο και το δεύτερο CD που ήρθε από την Πρεσβεία μας στην Γαλλία.

Ακόμη, ο κ. Δελτσίδης εξήγησε στους δικαστές τις τεχνικές δυνατότητες που  έχουν  τα CD ως προς το εγγράψιμο και επανεγγράψιμο τους, εάν μπορεί η αντιγραφή να είναι μερική ή πρέπει να είναι ολική, κ.λπ.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην έρευνα που διενήργησε η υπηρεσία του και  διαδρομές που έγιναν απο τους χρήστες στο στικάκι και στο CD (ανοίγματα-κλεισίματαα και μεταβολές αρχείων,  εκτυπώσεις αρχείων, κ.λπ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα την 1η Οκτωβρίου 2012 βρέθηκε ένα «κρυφό» αρχείο και ένα διαγεγραμμένο αρχείο. Όμως την ίδια ημερομηνία ανοίχτηκε και από τον χρήστη «Σοφία» που δεν είναι άλλος από την γραμματέα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα. Ο κ. Δελτσίδης επισήμανε ότι ένας απλός χρήστης δεν μπορεί εύκολα να φτιάξει  ένα «κρυφό» αρχείο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να κατασχεθεί ο υπολογιστής του χρήστη με την κωδική ονομασία «Σοφία» προκειμένου να γίνει επ΄  αυτού πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να βρεθούν οι κινήσεις του «κρυφού» αρχείου.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος της εισαγγελέως



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...