Δίκη Χρυσής Αυγής: Με αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων συνεχίστηκε η δίκη της Χ.Α.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων συνεχίστηκε η δίκη της Χ.Α.

Με νέες εντάσεις ξεκίνησε και αυτή η συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, όπως πάντα άλλωστε ανάμεσα στις δυο πλευρές των συνηγόρων υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής. Με το “καλημέρα” είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή, με την πρόεδρο της έδρας όταν επανήλθε να διαβάζει δήλωση στην όποια ανέφερε μεταξύ άλλων ” εδώ δικάζουμε συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένους κατηγορούμενους. Είναι αίθουσα δικαστηρίου, δεν επιτρέπεται ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε χώρο πολιτικής αντιπαράθεσης. Παρατηρείται μια πόλωση για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης. Αυτά αλλού όχι στην δικαστική αίθουσα”.

Υπεράσπιση: Είπατε ότι είδατε το βίντεο με το Μιχαλολιάκο; Σας το περιέγραψαν ή το είδατε στα ΜΜΕ;
Μάρτυρας: Το είδα στα ΜΜΕ.
Υπεράσπιση: Σε ποιο σημείο ακούτε να λέει ο Μιχαλολιάκος ότι «είμαστε φασίστες»;
Μάρτυρας: Είπε είμαστε σπορά των ηττημένων του ’45 και λίγο αργότερα είπε, «είμαστε φασίστες».
Υπεράσπιση: Ακούσατε να λέγεται ότι θα πολεμήσουν το 40;
Πρόεδρος: Είμαστε στο 2015 και πάρτε το απόφαση, ούτε στο ’40 ούτε στο ’45.

Σχολιασμός κατάθεσης

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στο σχολιασμό που έκαναν για την κατάθεση της μάρτυρος, επεσήμαναν την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία της, για τα όσα έζησε το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού. Αρκετές φορές μάλιστα σημειώθηκαν αντιδράσεις από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων για τις φράσεις που χρησιμοποίησαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, όπως για παράδειγμα τον χαρακτηριστικό της Χρυσής Αιγίς, ως ναζιστική οργάνωση.

Ανδρέας Τζέλλης συνήγορος οικογένειας Φύσσα: σε καμία αντίθεση δεν υπέπεσε η μάρτυρας. Ήταν σαφής, ήταν ειλικρινής. Ακόμα και στο θέμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου σας είπε ποιος σωματότυπος προσομοιάζει  σε αυτό που έζησε εκείνο το βράδυ. Υπάρχει πανικός ορισμένων οι οποίοι αφενός μεν …

Πρόεδρος: αυτή δεν είναι αξιολόγηση της καταθέσεως της μάρτυρος.

Ανδρέας Τζέλλης συνήγορος οικογένειας Φύσσα:  Κατέθεσε ένα νέο κορίτσι, μια μελλοντική επιστήμονας, μίλησε για το οργανωμένο της επίθεσης, ουδεμία αμφιβολία θα πρέπει να  καταλείπεται για την αξιοπιστία αυτής.

Συνήγορος πολίτικης αγωγής οικογένειας Φύσσα: κατέθεσε πραγματικά περιστατικά. Καταδείχθηκε το πολυπρόσωπο της επιθέσεως στον Παύλο Φύσσα και της παρέας του. Δεν είναι κριτήριο αυτής της δίκης τα πιστεύω κανενός. Εγκληματικές πράξεις ερευνά το δικαστήριο.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής εκ μέρους αλιεργατών: η οργάνωση είναι εκδικητική απέναντι στους μάρτυρες. Αυτό δείχνουν τα αιτήματα από την άλλη πλευρά.

Αποδόμηση της μάρτυρος

Την ίδια ώρα οι συνήγοροι της υπεράσπισης των κατηγορουμένων προσπάθησαν να αποδομήσουν την κατάθεση της μάρτυρος, λέγοντας ουσιαστικά πως είναι αναξιόπιστη.
Ο κ. Οπλαντζάκης, συνήγορος του κατηγορουμένου Καζαντζόγλου στάθηκε στις καταθέσεις που έχεα δώσει η μάρτυρας λέγοντας πως υπάρχουν πολλές διαφορές σε όσα έχει πει.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργου Πατέλη, επεσήμανε ότι ο μάρτυρας, ο όποιος έχει ουσιαστικά αντίθετη ιδεολογία,  δεν βρίσκεται πολύ μακριά από θέληση διάρθρωσης όσων είπε στην προανακριτική λεκτική υπερβολή η οποία είναι αθέμιτη ή ακόμα και ψευδής.

Την άποψη άτι ποτέ δεν ήταν στο σημείο της δολοφονίας η μάρτυρας που παρουσιάστηκε ως αυτόπτης, αποτύπωσε για ακόμα μια φορά ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά , κ. Ρουμπέκας. Μάλιστα, όσον αφορά στο ζευγάρι με τα σκυλιά που είπε η μάρτυρας άτι είδε στο σημεία που βρισκόταν, Άκη δηλαδή που έγινε η δολοφονία, ο κ. Ρουμπέκας είπε πως τη  μαρτυρία της για το συγκεκριμένο ζευγάρι την άντλησε μέσα από τη δικογραφία επισημαίνοντας ότι “αν η δικογραφία  έλεγε για ένα αστέρι που έπεσε ή μια πεταλούδα που πετούσε, αυτό θα έλεγε”.  Κλείνοντας το σχολιασμό χαρακτήρισε τη μάρτυρα κατασκευασμένη…

Στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, λέγοντάς του, όχι κατασκευασμένη, πείτε την αναξιόπιστη.

Δημήτρη Κουκούτση, Γιώργος Μιχαλόλιας:  ο μάρτυρας πρέπει να καταθέτει χωρίς φόβο και πάθος άρα το οποίο πάθος θα πρέπει ή να το εξαλείψει ή να το αναφέρει από την αρχή για να το γνωρίζουμε και εμείς. Σκοπός της επίδειξης φωτογραφιών των άλλων κομμάτων είναι για να καταδείξουμε το  συνδυασμό της ιδεολογίας με βίαιες πράξεις.  Οι μάρτυρες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν, οι φίλοι του Φύσσα που έχουν μια υποκειμενικότητα γιατί ήταν οι φίλοι του και μια κατηγορία των αυτοπτών μαρτύρων. Οι δυο αυτόπτες μάρτυρες είναι η κυρία Ζώρζου και η κυρία Καραγιαννίδου.

Αίτημα για κράτηση

Η εισαγγελέας κυρία Αδαμαντία Οικονόμου τοποθετήθηκε ως προς το αίτημα της υπεράσπισης για κράτηση της μάρτυρος, για ψευδορκία.

Η κυρία Οικονόμου τόνισε ότι στην περίπτωση κατά την οποία γίνει δεκτό το αίτημα, η μάρτυς θα πρέπει να κρατηθεί σε ειδικό χώρο, ο οποίος δεν υπάρχει υπό τις παρούσες συνθήκες. Επιπλέον, τόνισε η ίδια, η κράτησή της δεν είναι δυνατή καθώς η υπόθεση δεν μπορεί να περαιωθεί άμεσα.

“Πρόκειται για αμφίσημα ερμηνευόμενη θέση”, παρενέβη ο κ. Κώστας Παπαδάκης, εκ της Πολιτικής Αγωγής, σημειώνοντας ότι αφήνεται να εννοηθεί η θέση “θεωρώ ότι είπε ψέματα, αλλά δεν έχουμε χώρο να την κρατήσουμε”.

Κάτια Νιάκαρη



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...