Δαπάνες κίνησης για τους στρατιωτικούς – Τι αλλάζει τι προβλέπεται

Δαπάνες κίνησης για τους στρατιωτικούς - Τι αλλάζει τι προβλέπεται
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παραθέτει τις διατάξεις που ισχύουν σήμερα για τις δαπάνες των μετακινουμένων δημοσίων υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών) εντός και εκτός Επικρατείας, σύμφωνα με το ν.2685/1999 και τις προτεινόμενες διατάξεις, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, για την ενημέρωσή σας.

Το σχέδιο νόμου προσπαθεί να αναβαθμίσει την πλειονότητα των δικαιούχων καταργώντας τις περισσότερες διακρίσεις και συγχωνεύοντας τις κατηγορίες και υποκατηγορίες των μετακινουμένων σε 2 βασικές, αλλά και αυξάνοντας τα ποσά των ημερησίων αποζημιώσεων, των προϋποθέσεων καταβολής τους ή περικοπής τους.

Μειώνει κατά 60% τα έξοδα μετάθεσης εντός Επικρατείας και αυξάνει κατά 40 χιλιόμετρα την απόσταση που δικαιολογεί έξοδα διανυκτέρευσης, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κούραση από το φόρτο εργασίας, η καταλληλότητα του οδικού δικτύου και το προχωρημένο της ώρας επιστροφής κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες.

Ειδικά και σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς οι διατάξεις του προταθέντος σχεδίου νόμου που τους επηρεάζουν άμεσα είναι αυτές που αναφέρονται στα άρθρα 16 έως 21 και αφορούν τις δαπάνες μετακίνησης, τοποθέτησης ή μετάθεσης στο εξωτερικό και το επίδομα αλλοδαπής.

Επίσης, από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα οι παρακάτω διατάξεις του ΠΔ 200/1993:

1. Του άρθρου 8 που αφορά τον καθορισμό της ημερήσιας αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας.

2. Του άρθρου 9 που αφορά τις χρησιμοποιούμενες θέσεις στα συγκοινωνιακά μέσα, σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο κάθε στρατιωτικός βάσει του βαθμού που φέρει και

3. Του άρθρου 17 που αφορούν τις κρατήσεις στις οποίες υπόκεινται τα οδοιπορικά έξοδα των στρατιωτικών.

Σε κάθε περίπτωση για την τελική αξιολόγηση των προτάσεων του νομοσχεδίου θα πρέπει να αναμένουμε την έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος που θα αφορά τις μετακινήσεις του προσωπικού των ΕΔ και των ΣΑ, οπότε και θα επανέλθουμε επί του θέματος….



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...