Δείπνο στους νέους ο Σαμαράς και εφ’ όλης της ύλης κουβέντα

Δείπνο στους νέους ο Σαμαράς και εφ' όλης της ύλης κουβέντα
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως μετά το “φιάσκο” της ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση με την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, προχώρησε σε ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα, προκειμένου να καλύψει το αδιέξοδο που επικρατεί στις συζητήσεις με τους εταίρους.

Στη ΝΔ δεν ανησυχούν και θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζουν πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που είχε μιλήσει για τη “μία και μόνη εξεταστική για το μνημόνιο” αλλά από την μία η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς προείχε η σωτηρία της χώρας, δεν του επέτρεψαν να την κάνει πράξη.

Συνομιλητές του προέδρου της ΝΔ τόνιζαν με νόημα πως στην εξεταστική θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ακόμα και ο πρωθυπουργός, καθώς εκφράζουν την βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου, αν και όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η αρχή έγινε με τη συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης, που ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να φέρει στη Βουλή.

Παράλληλα, εκτιμούν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα προκειμένου να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που η ίδια με την στάση της στις διαπραγματεύσεις δημιούργησε, έτσι ώστε να αρχίσει η εκταμίευση που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική οικονομία.

Το δείπνο Σαμαρά στους νέους

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε δείπνο χθες το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα στην Κηφισιά στους 12 βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Κώστα Μπούρα, έφτασε στο γνωστό του στέκι, όπου τον συνάντησαν οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Καραμανλής, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Μπούκωρος, Κώστας Βλάσσης, Γιάννης Αντωνιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Στέφανος Γκίκας, Βασίλης Γιογιάκας, Τάσος Δημοσχάκης και Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο βρέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους. Όλοι τόνισαν πως θα πρέπει άμεσα να επέλθει συμφωνία καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν και τα όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα στη Βουλή με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τον πρωθυπουργό που κάλεσε τα κόμματα για να τα ενημερώσει, αλλά τελικά επιτέθηκε στη ΝΔ για να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...