Δείτε αν κινδυνεύετε από άνοια ανάλογα με τα κιλά σας!

Δείτε αν κινδυνεύετε από άνοια ανάλογα με τα κιλά σας!
Φαίνεται πως το στομάχι μας επηρεάζει άμεσα το μυαλό μας, καθώς μια νέα βρετανική μελέτη καταδεικνύει πως ο κίνδυνος εκδήλωσης άνοιας εξαρτάται άμεσα από το βάρος.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τεράστιο όγκο δεδομένων που αφορούσαν σε περίπου 500.000 ασθενείς από νοσοκομεία της Αγγλίας, προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο το βάρος επηρεάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας και μάλιστα σε ποιες ηλικίες.

Διαπίστωσαν ότι τα υπέρβαρα άτομα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τέτοιου είδους νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ.

Τα υπέρβαρα άτομα ηλικίας 30 έως 69 ετών αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια εντός της επόμενης 15ετίας σε σύγκριση με άτομα ίδιας ηλικίας που δεν ξεπερνούσαν τα όρια του φυσιολογικού βάρους.

Μάλιστα, όσοι ξεπερνούν τα όρια του ιδανικού βάρους σε νεαρή ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν άνοια αρκετά χρόνια μετά. Για τα άτομα 30 έως 40 ετών, ο κίνδυνος ήταν τριπλάσιος σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες! Για τα άτομα 40 έως 50 ετών, ο κίνδυνος ήταν κατά 70% μεγαλύτερος. Για τα άτομα ηλικίας 50 έως 60 ετών, ο κίνδυνος ήταν αυξημένος κατά 50%.
Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος προδιαθέτει απέναντι στην εκδήλωση διαβήτη και καρδιοπάθειας.

Οι δύο παθήσεις προκαλούν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και οι βλάβες αυτές αποτελούν βασικό παράγοντα κινδύνου για αρκετές μορφές άνοιας.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...