Δείτε από τι κινδυνεύετε αν ξυπνάτε μόνοι το πρωί!

Δείτε από τι κινδυνεύετε αν ξυπνάτε μόνοι το πρωί!

Όσοι παίρνουν μόνοι τους πρωινό εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, αλλά και ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η υψηλή χοληστερίνη.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Dongskuk Ilsan στη Σεούλ της Νότιας Κορέας αφού μελέτησαν 7.725 ενήλικες.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης τη σχέση μοναξιάς – υγείας σε άνδρες και γυναίκες και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα υγείας.

Η μοναξιά ανεβάζει τη χοληστερίνη

Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες που έτρωγαν μόνοι πρωινό είχαν 45% αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση παχυσαρκίας ενώ ο αντίστοιχος κίνδυνος για τις γυναίκες παρέμεινε σχετικά ίδιος και 64% για ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου, ενώ οι γυναίκες μόλις 29%.

Στα εν λόγω συμπεράσματα συνυπολογίστηκαν διάφοροι παράγοντες του τρόπου ζωής όπως κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, ηλικία, αλλά και εργασιακές συνήθειες.

Για παράδειγμα, οι γυναίκες κατά την έρευνα εμφάνισαν κατά 29% πιθανότητα ανάπτυξης μεταβολικού συνδρόμου, αν έτρωγαν μόνες πρωινό μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ποσοστό ωστόσο που μειώθηκε όταν εξετάστηκε συνδυαστικά με τον τρόπο ζωής τους.

Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή τη μελέτη καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν μόνοι αυξάνεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

Προηγούμενες μελέτες άλλωστε έχουν διαπιστώσει ότι η μοναξιά μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες κάποιος να τρώει περισσότερα ανθυγιεινά γεύματα. Η κοινωνική απομόνωση οδηγεί στο πρόχειρο φαγητό αντί για τα πιο υγιεινά φρούτα και λαχανικά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/329945-Deite-apo-ti-kindyneyete-an-xypnate-monoi-to-proi ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...