Δείτε πως γιόρτασε ο σουλτάνος του Μπρουνέι τα 50 χρόνια στον θρόνο

Δείτε πως γιόρτασε ο σουλτάνος του Μπρουνέι τα 50 χρόνια στον θρόνο

Ιδιοκτήτης μιας αμύθητης περιουσίας που ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια, παντρεμένος με τρεις συζύγους και ένα παλάτι με 650 σουίτες και 257 μπάνια κατασκευασμένα από χρυσό και ασήμι ο λόγος για τον σουλτάνο του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ.

1

Ο Σουλτάνος συμπλήρωσε 50 χρόνια στο θρόνο και τα γιόρτασε με… κάθε περιττή πολυτέλεια.

Ανεβασμένος επάνω σε ένα χρυσό άρμα με την τρίτη σύζυγό του ο 71χρονος μονάρχης, που είναι ο μακροβιότερος στον κόσμο, μετά την βασίλισσα Ελισάβετ, περιόδευσε στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπαντάρ Σερί Μπεγκαβάν ενώ χιλιάδες πολίτες με σημαίες τον επευφημούσαν. Αργότερα, οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με παραδοσιακές εκδηλώσεις στο χρυσό παλάτι του σουλτάνου και με την ρίψη 21 κανονιοβολισμών.

1

Στο πολυτελές παλάτι ο Χασανάλ Μπολκιάχ και η τρίτη σύζυγός του, βασίλισσα Σαλέχα, κάθισαν σε χρυσούς θρόνους και υποδεχόταν μέλη της βασιλικής οικογένειας.  

Το Μπρουνέι στη νοτιοανατολική Ασία είναι μια πλούσια χώρα χάρη στα άφθονα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει, αν και η πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού» ίσως αναγκάσει την οικονομία της χώρας να διαφοροποιηθεί.

1

Ο σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ ανέβηκε στον θρόνο τον Οκτώβριο του 1967 και η οικογένειά του κυβερνά το μικρό βασίλειο παραπάνω από 600 χρόνια. Το 2014 ο Μπολκιάχ δέχθηκε την διεθνή κατακραυγή όταν επέβαλε αυστηρούς ισλαμικούς νόμους, όπως τον θάνατο δια λιθοβολισμού στους ομοφυλόφιλους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304231-Deite-pos-giortase-o-soyltanos-toy-Mproynei-ta-50-chronia-ston-throno ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...