Δείτε πως περνούν τα απογεύματα της Παρασκευής οι επιτυχημένοι άνθρωποι!

Δείτε πως περνούν τα απογεύματα της Παρασκευής οι επιτυχημένοι άνθρωποι!

Το κλείσιμο της εβδομάδας μπορεί να μην επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητα σας την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο καθορίζει ένα χαλαρωτικό και… απολαυστικό Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον επιτυχημένο συγγραφέα και διεθνή ομιλητή επιχειρηματικών θεμάτων, Michael Kerr, «οι επιτυχημένοι άνθρωποι τείνουν να τηρούν τη ρουτίνα τους ως επί των πλείστων, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω ακολουθούν μια ρουτίνα το απόγευμα της Παρασκευής».

Και επειδή σήμερα είναι Παρασκευή, παρακάτω θα βρείτε τα 7 πράγματα που συνηθίζουν να κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας.

1. Αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα τους, την εβδομάδα που πέρασε

Αναγνωρίστε και εκτιμήστε τα επιτεύγματά γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα αυξήσετε τα επίπεδα της ευτυχίας σας και της όρεξή σας να γίνετε ακόμα καλύτεροι την επόμενη εβδομάδα.

Ο Kerr αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα αποτελεσματικό τελετουργικό για να δημιουργήσουν οι ηγέτες των ομάδων, είναι να δημιουργηθεί αυτή η παράδοση σαν παράσταση, την Παρασκευή το απόγευμα, όπου όλοι θα μοιράζονται τα τρία κορυφαία επιτεύγματα τους για την εβδομάδα που πέρασε»

2. Θέτουν τις προτεραιότητές τους για την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, Laura Vanderkam, οι επιτυχημένοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο την Παρασκευή το απόγευμα για να προβληματιστούν για την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή και να καθορίσουν τρεις έως πέντε βασικές προτεραιότητες που θέλουν να επιτύχουν για καθένα από τους τομείς αυτούς.

3. Ενημερώνουν τους ανθρώπους για το πόσο διαθέσιμοι θα είναι το Σαββατοκύριακο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν τα όρια από νωρίς. Προειδοποιούν από νωρίς τόσο τους προϊσταμένους τους όσο και τους συναδέλφους τους, αν σκοπεύουν να απαντήσουν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε φωνητικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και αν ναι, ποια στιγμή της ημέρας μπορούν να το κάνουν.

4. Κλείνουν τις εκκρεμότητές τους

Μπορεί να είναι αδύνατο να ολοκληρώσετε κάθε έργο, συζήτηση, απόφαση, την Παρασκευή το βράδυ, αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν να κλείνουν τις εκκρεμότητες τους και να δημιουργούν έστω και πιο χαλαρά «κλεισίματα» των υποθέσεών τους. Αυτό τους βοηθά να έχουν ένα Σαββατοκύριακο χωρίς ημιτελικά πράγματα στη λίστα τους.

5. Λένε αντίο στους συναδέλφους τους, πριν φύγουν από το γραφείο

Ένα απλό «να έχετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο» μπορεί να σημαίνει πολλά για κάποιους. Σύμφωνα με τον Kerr, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως για τους ηγέτες, αφού μία τέτοια απλή φράση δίνει την αίσθηση του ενδιαφέροντος.

6. Κάνουν σχέδια για το Σαββατοκύριακο

Αν δεν έχετε ήδη σκεφτεί για το τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο, το απόγευμα της Παρασκευής είναι μία καλή στιγμή. Μπορεί να θέλετε σαν τρελοί να δοκιμάσετε το καινούριο εστιατόριο της γειτονιάς σας, μπορεί να θέλετε να περάσετε χρόνο με τα παιδιά σας, μπορεί να θέλετε να κάνετε μία εξόρμηση.

7. Σχεδιάζουν μία διασκεδαστική δραστηριότητα την Παρασκευή

Μπορεί αυτή να είναι ένα απογευματινό κοκτέιλ με φίλους, μία ώρα εθελοντικής εργασίας, ένας αγώνας τένις ή μία προγραμματισμένη άσκηση γυμναστικής.

Σύμφωνα με τον Kerr, αυτή η δραστηριότητα θα λειτουργεί, κυρίως, ως ανταμοιβή για την κουραστική εβδομάδα που περάσατε, ενώ θα είναι κάτι που θα περιμένετε με ανυπομονησία.

8. Αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και τη σκληρή δουλειά των άλλων

Ο Kerr υποστηρίζει: «Ένας ηγέτης που γνωρίζω χρησιμοποιεί τα απογεύματα της Παρασκευής είτε για να τηλεφωνήσει είτε για να περάσει από τα γραφεία των εργαζομένων και να τους ευχαριστήσει, προσωπικά, για όλα όσα κατάφεραν, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας», ενώ συμπληρώνει ότι το απόγευμα της Παρασκευής είναι η ιδανικότερη στιγμή για να συμβεί αυτό, αφού μ’ αυτό τον τρόπο οι υπάλληλοι πηγαίνουν στο σπίτι τους πιο ευτυχισμένοι, πιο χαλαροί και πιο ευχαριστημένοι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301346-Deite-pos-pernoyn-ta-apogeymata-tes-Paraskeyes-oi-epitychemenoi-anthropoi ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...