Δείτε πότε ξεκινούν οι αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Δείτε πότε ξεκινούν οι αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Δείτε πότε ξεκινούν οι αυξήσεις μισθών σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

Μεγάλες ανατροπές, προς το θετικότερο, για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους φέρνει το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων από τον επόμενο μήνα.

Πλέον, οι ωριμάνσεις θα υπολογίζονται κανονικά, κάθε τρία χρόνια για Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και κάθε δύο χρόνια για Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική Εκπαίδευση.

Αυτό συνεπάγεται αύξηση δαπάνης για το Δημόσιο ύψους περίπου 143 εκατ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο, οι καθαρές αυξήσεις θα είναι μειωμένες, επειδή αυξάνονται αντίστοιχα οι κρατήσεις φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα ήταν 806,2 χιλιάδες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 51% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (1.585 εκατ. εργαζόμενοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του εργατικού δυναμικού του β’ τριμήνου του 2017, ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 874 ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των δύο εργαζομένων είναι 38%, με μεγαλύτερο μισθό φυσικά για τον εργαζόμενο του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η αναλογία έχει ως εξής:

    777 ευρώ για τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

    1.075 ευρώ για τον εργαζόμενο στο Δημόσιο.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/321769-Deite-pote-xekinoyn-oi-ayxeseis-misthon-se-chiliades-demosioys-ypalleloys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...