Δείτε πώς θα χάσετε τα κιλά του Πάσχα εύκολα και αποτελεσματικα!

Δείτε πώς θα χάσετε τα κιλά του Πάσχα εύκολα και αποτελεσματικα!

Το πασχαλινό τραπέζι ήταν πράγματι απολαυστικό. Τι κάνετε όμως όταν οι γιορτές τελειώσουν και συνειδητοποιήσετε ότι παχύνατε; Δείτε μερικούς τρόπους για να απαλλαχθείτε από τα κιλά του Πάσχα…

Αρκούν μερικές ημέρες υπερβολής στη διατροφή σας για να δείτε το στομάχι σας να φουσκώνει και τους κόπους σας να πηγαίνουν χαμένοι. Το πασχαλινό τραπέζι το επιβεβαιώνει: λίγες ημέρες διακοπών με την οικογένεια και φίλους, αλλά μεγάλες ποσότητες κρέατος, αυγών και γλυκών στο πιάτο σας.

Δείτε μερικούς τρόπους για να απαλλαχθείτε από τα κιλά του Πάσχα…

Τρόπος ζωής, όχι δίαιτα

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά, είναι η δίαιτα. Και το πρώτο συναίσθημα που μας δημιουργεί η σκέψη της, είναι η άρνηση και το άγχος. Το ιδανικό είναι να φτιάξουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες μας, το οποίο θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε ευκολότερα. Αν βλέπετε το Πάσχα ως ευκαιρία για να φάτε… τα πάντα και να κάνετε κάθε υπερβολή όσον αφορά στη διατροφή σας, τότε ίσως να μην στοχεύετε σε μόνιμη αλλαγή στη δίαιτά σας, αλλά σε κάτι προσωρινό. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε τη σωστή διατροφή τρόπο ζωής και όχι αγγαρεία.

«Όχι» στη μισή τιμή

Είναι σίγουρα μεγάλος πειρασμός να πάτε στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσετε τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αυγά που έχουν μείνει, στη μισή τιμή, αλλά το να γιορτάζετε το Πάσχα και να τηρείτε τα έθιμα όταν είναι οι μέρες τους, είναι προτιμότερο και πιο… βολικό για τη δίαιτά σας. Η μετριοπάθεια είναι το «κλειδί» όταν πρόκειται για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους και η άρνηση ή η υπερβολική αδυναμία, μπορεί να χαλάσουν τα σχέδιά σας. Προτιμήστε λοιπόν τα φρούτα και το μαύρο ψωμί για το πρωινό σας και αφήστε το τσουρέκι για άλλους.

Κάτι νέο

Βρείτε ξανά όρεξη για γυμναστική, ξεκινώντας κάτι καινούργιο. Μαζί με τις υπερβολές στη διατροφή σας, κατά τις ημέρες του Πάσχα, το σίγουρο είναι ότι εγκαταλείψατε και το γυμναστήριο. Μια άλλου είδους προπόνηση λοιπόν, μπορεί να σας επαναφέρει το ενδιαφέρον για τη γυμναστική. Δοκιμάστε Zumba, aqua aerobics, μαθήματα χορού ή tai chi και «χρησιμοποιήστε» το Πάσχα ως μια κινητήρια δύναμη για να κάνετε κάτι διαφορετικό.

«Όχι» στις υπερβολές

Ξέρουμε πώς νιώθετε: Αν βλέπετε ότι δε «χωράτε» στο στενό σας φόρεμα ή τζιν μετά το Πάσχα, μπορεί να αγχωθείτε τόσο ώστε να αποφασίσετε να μειώσετε στο μισό την πρόσληψη θερμίδων σας και να γυμνάζεστε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο. Δελεαστικό αρχικά, αλλά άσκοπο μακροπρόθεσμα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αισθήματα ενοχής, καθώς δε χρησιμεύουν σε τίποτα και αποφύγετε αυστηρές δίαιτες και διατροφικά προγράμματα. Μάθετε να τρώτε απ’ όλα και δημιουργήστε ένα υγιές και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που θα σας βοηθήσει να αποτοξινωθείτε από τις υπερβολές των γιορτών.

Μερικές συμβουλές «αστραπή»

Αυτό που πρέπει να συμπεριλάβετε άμεσα στη διατροφή σας, χωρίς να χάσετε χρόνο, είναι το άφθονο νερό. Το νερό μας βοηθά να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στην πραγματική και την «ψεύτικη» πείνα, δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά το σώμα μας να λειτουργήσει στο μέγιστο, ενώ παράλληλα κάνει καλό στο δέρμα μας. Επίσης, φροντίστε να κοιμάστε 8 ώρες την ημέρα, καθώς το να προσπαθείτε να χάσετε βάρος με λίγες ώρες ύπνου είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τέλος, μειώστε το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Το σώμα σας θα σας «ευχαριστήσει» γι’ αυτό.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/327980-Deite-pos-tha-chasete-ta-kila-toy-Pascha-eykola-kai-apotelesmatika ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...