Δείτε την εξέλιξη των πύρινων μετώπων σε όλη τη χώρα

Τρίτη 19/07/2016 – 19:34

ΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ                                                                     

Τις τελευταίες 12 ώρες ξέσπασαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Από αυτές τις πυρκαγιές, οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο, ωστόσο τρεις είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα , πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Κολυμπάρι Χανίων , σε χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται κατοικίες.

Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη παραμένει και το πύρινο μέτωπο στα Γιάννενα, στο Νεοχώρι Ζίτσας, εκεί όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα όχημα του δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 καναντέρ και 2 αεροσκάφη πετζετέλ.

Μέχρι στιγμής δεν απειλείται οικισμός, όμως οι κάτοικοι του χωριού Νεοχώρι που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, βρίσκονται σε επιφυλακή.

 

Παράλληλα … σε εξέλιξη είναι και η φωτιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας Λασιθίου , εκεί όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι που κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Στις προσπάθειες της κατάσβεσης παίρνουν μέρος τρία ελικόπτερα, μετ’ εμποδίων λόγω των ισχυρών ανέμων: δύο από την Κρήτη και ένα super puma που ήρθε από την Αθήνα και στην αρχή παρουσίασε βλάβη, η οποία σύντομα αποκαταστάθηκε.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 οχήματα με 60 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, στρατιώτες, τέσσερις υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έξω από τις Μάλες και στον οικισμό Πλάτανος, άτομα με αναπνευστικά και κινητικά προβλήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Από τη φωτιά έχουν γίνει στάχτη τμήματα του δάσους στην ανατολική πλευρά του Σελάκανου, καθώς και μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων, αμπελιών και άλλων καλλιεργειών, ενώ υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, μετά από καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, τις οποίες ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...