Δείτε την παραλία στην Αυστραλία που εμφανίζεται κάθε 7 χρόνια! (Εικόνες)

Στην ανατολική Αυστραλία, κοντά στο Σίδνεϊ, ανάμεσα στις παραλίες Bondi και Tamarama, βρίσκεται η Mackenzies Bay, η οποία έχει συνήθως μια βραχώδη είσοδο χωρίς άμμο.

Εκεί οι κολυμβητές απολαμβάνουν το μπάνιο τους όταν η παραλία εμφανίζεται μυστηριωδώς κάθε επτά χρόνια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο γραφικός κόλπος έχει μετατραπεί προσωρινά σε παραλία η οποία θεωρείται ότι δημιουργείται από την ανάπτυξη του φαινομένου «Ελ Νίνιο» που φέρνει μικρότερα κύματα και πιο ήρεμες καιρικές συνθήκες στον ωκεανό.

Η άμμος συνήθως εμφανίζεται περίπου κάθε επτά έως δέκα χρόνια όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι που ζουν κατά μήκος της παραλίας. Το μυστήριο, ωστόσο παραμένει σχετικά με το πόσο καιρό θα υπάρχει άμμος στο σημείο.

Οι λουόμενοι που γνωρίζουν εδώ και χρόνια την παραλία αντικρίζουν κάθε χρόνο μια διαφορετική εικόνα στον κόλπο που συνήθως έχει απλά μια στενή λωρίδα άμμου σε μια βραχώδη είσοδο χωρίς άλλη έκταση.

O γεωλόγος Greg Skilbeck από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ ανέφερε ότι το φαινόμενο συνέβη στην παραλία όταν τα κύματα έφεραν την άμμο πάνω στην ακτή από κοντινές κορυφογραμμές άμμου.

Άλλη θεωρία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι το σπάνιο θέαμα προκλήθηκε από τις εποχιακές αλλαγές.

Αυτή είναι η μυστηριώδης παραλία στην Αυστραλία που εμφανίζεται κάθε 7 χρόνια - ΦΩΤΟ

 

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...