Δείτε τις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο στη Δυτική Ελλάδα

Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο διοργανώνει ως γνωστό και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν κατά κύριο λόγο την Πέμπτη 18 Αυγούστου που θα είναι και η πανσέληνος καθώς και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε συνολικά 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις και θεάματα περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, κ.α.

Αναφορικά με την Δυτική Ελλάδα το πρόγραμμα έχει ως εξής για την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016:

Αρχαιολογικός χώρος Πλευρώνας, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας – Θεατρική παράσταση ” Ανήλιαγος” σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο της Ι. Π. Μεσολογγίου από ομάδα 30 ατόμων. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός 21.00 έως 23.00.

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών – Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00.

Αρχαιολογικός χώρος Φρουρίου Ρίου – Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας

Μουσική εκδήλωση από τους Λ. και Α. Αδαμόπουλο με ελληνικά και ξένα τραγούδια με αναφορές στο φεγγάρι, στις 22.00.

Κάστρο Πατρών – Ανοικτό για το κοινό από 20.00 έως 24.00.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας:

Αίθριο Μουσείου Ολυμπίας – Συναυλία εγχόρδων με το μουσικό σύνολο Χρώματα της Ήλιδας και θέμα “Αφιέρωμα σε Σύγχρονους Έλληνες Συνθέτες”. Ώρα έναρξης 21.00. Ησυναυλία διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 21:00 έως 01:00 (με επιφύλαξη).

Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Χλεμούτσι – εξωτερικός περίβολος

Μουσική συνάντηση με τη Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων και Επτανησίων, υπό τη διεύθυνση της Πατρινής μαέστρου Σουρμελή Λένας. Ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Αρχαιολογικός χώρος κάστρου Χλεμούτσι: Ανοικτός ο χώρος για το κοινό από 20:30 έως 00:30.

* Τέλος για την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας διοργανώνει στον εξωτερικό χώρο του Σπηλαίου Μάστρου Μεσολογγίου πολιτιστική εκδήλωση (ενημερωτική ομιλία και προβολή για το ιερό σπήλαιο Μάστρου) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μάστρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Ώρα εκδήλωσης 20.30. (Το σπήλαιο δεν είναι επισκέψιμο).

Όσο για το Σάββατο 20 Αυγούστου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος διοργανώνουν τις εξής εκδηλώσεις:

Ρωμαϊκές Θέρμες Αγ. Θωμά Ι. Π. Μεσολογγίου – Μουσική εκδήλωση από το ωδείο “Φίλιππος Νάκας” σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο “Διέξοδος”. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός 19.30 – 22.30.

Αρχαιολογικός χώρος Στράτου – Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός 20.30 έως 22.30.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...