Δείτε τι είναι πιο θρεπτικό για πρωινό από τα δημητριακά-Δε θα το πιστεύετε!

Δείτε τι είναι πιο θρεπτικό για πρωινό από τα δημητριακά-Δε θα το πιστεύετε!

πιτσα

Όλα όσα πιστεύατε και γνωρίζατε μέχρι τώρα για ένα σωστό και θρεπτικό πρωινό, πλέον αποτελούν παρελθόν.

Και ο λόγος; Η πίτσα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή για πρωινό από τα δημητριακά, ισχυρίζεται μία διαιτολόγος.

«Μπορεί να εκπλαγείτε από τη διαπίστωση πως μια μέση φέτα πίτσας και ένα μπολ δημητριακών με πλήρες γάλα περιέχουν σχεδόν το ίδιο ποσό θερμίδων» εξηγεί η Τσέλσι Άμερ στο Daily Meal.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πως θα φάτε μόνο ένα κομμάτι πίτσα για πρωινό και όχι περισσότερα, όπως κάνουμε συνήθως.

«Παρ’ όλα αυτά η πίτσα περιέχει μια πολύ μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, που θα σας κρατήσει χορτάτους όλο το πρωί» πρόσθεσε η Άμερ. «Επιπλέον, ένα κομμάτι πίτσα περιέχει περισσότερο λίπος και πολύ λιγότερη ζάχαρη από τα περισσότερα δημητριακά».

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως η πίτσα δεν είναι και ένα υγιεινό φαγητό και δυστυχώς δεν μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί ως μια θρεπτική επιλογή την οποία θα εφαρμόζετε τακτικά.

«Παρόλο που είναι αλήθεια ότι η πίτσα μπορεί να είναι ένα καλά ισορροπημένο γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και απαραίτητα λίπη, δεν αποτελεί πιο υγιεινή επιλογή από ένα μπολ δημητριακών» εξηγεί η διατροφολόγος Ριανόν Λάμπερτ.

Τι θα πρέπει λοιπόν, να τρώμε;

«Ένα υγιεινό και καλά ισορροπημένο πρωινό περιλαμβάνει ιδανικά μια σημαντική ποσότητα πρωτεϊνών» λέει η Λάμπερτ. «Αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορεί να υστερούν τα δημητριακά. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε την περιεκτικότητα σε πρόσθετα ζάχαρα στα δημητριακά, καθώς ορισμένα έχουν πολύ υψηλά ποσοστά. Από την άλλη, υπάρχουν μερικά δημητριακά που είναι καλές πηγές υδατανθράκων ολικής αλέσεως και πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι ίνες είναι κάτι το οποίο απουσιάζει από τη διατροφή πολλών ανθρώπων.

Αν λατρέυετε τα δημητριακά για πρωινό, δοκιμάστε κάποια με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και προσθέστε μερικά καρύδια για μια δόση πρωτεϊνών».

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φάτε πίτσα για πρωινό.

«Αν μιλάμε για μια μεγάλη πίτσα που παραγγείλατε απ’ έξω, τότε ίσως δεν είναι το πιο ισορροπημένο γεύμα για πρωινό» εξηγεί η Λάμπερτ. «Παρόλα αυτά, αν η πίτσα περιέχει υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες, γιατί να μην την φάμε για πρωινό;».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/319797-Deite-ti-einai-pio-threptiko-gia-proino-apo-ta-demetriaka-De-tha-to-pisteyete ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...