Δείτε το απίστευτο κόλπο για να είναι πάντα καθαρή η τοστιέρα σας και να μην κολλάει το τυρί στις πλάκες!

Δείτε το απίστευτο κόλπο για να είναι πάντα καθαρή η τοστιέρα σας και να μην κολλάει το τυρί στις πλάκες!

Το τοστ είναι το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορεί κανείς να φτιάξει για να παρηγορήσει την πείνα του.

Είναι ίσως το πιο οικείο γρήγορο φαγητό που βρίσκει κανείς σε κάθε κουζίνα. Είναι το αγαπημένο κολατσιό των μικρών παιδιών.

Οπως έλεγε και μια διαφήμιση είναι και ένας τρόπος για να δείξεις ενδιαφέρον σε κάποιον φτιάχνοντάς του ένα τοστ, αναφέρει το Bovary.

Και, ως γνωστόν, ωραίο τοστ, είναι το τοστ με το λιωμένο τυρί. Το λιωμένο τυρί με τη σειρά του, είναι μεν πεντανόστιμο, αλλά αφήνει λεκέδες στις πλάκες της τοστιέρας.

Αντε μετά να καθαρίσεις αυτές τις πλάκες που το τυρί δεν βγαίνει με τίποτα.

Ομως ο καθαρισμός της τοστιέρας πρέπει να γίνεται τακτικά καθώς γεμίζει εύκολα όχι μόνο με υπολείμματα τυριών, αλλά και άλλων φαγητών. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η τακτική απολύμανσή της.

Μερικές νοικοκυρές ξέρουν όμως το απόλυτο κόλπο που μπορεί κανείς να φτιάξει το πιο τέλειο τοστ και να μην λερώσει την τοστιέρα.

Κάνουν λοιπόν το εξής: Tοποθετούν δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πάνω και κάτω απ’ τα τρόφιμα που ψήνουν στην τοστιέρα, για να τη διατηρήσουν καθαρή.

Kαι λειτουργεί! Είναι πολύ βολικό και εύκολο.

Οσο για τους λεκέδες στην τοστιέρα μπορείτε να τους αφαιρέσετε κάνοντας την εξής διαδικασία: Βγάλτε τη συσκευή από την πρίζα και, όσο είναι ακόμη ζεστή, βάλτε ανάμεσα στις πλάκες δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Μισο-κλείστε την τοστιέρα κι αφήστε το βρεγμένο χαρτί να δημιουργήσει υδρατμούς που θα μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών. Λίγα λεπτά μετά, ανοίξτε την τοστιέρα, αφαιρέστε το χαρτί κουζίνας και με λίγο καινούριο, στεγνό χαρτί, αφαιρέστε τους λεκέδες.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/327578-Deite-to-apisteyto-kolpo-gia-na-einai-panta-kathare-e-tostiera-sas-kai-na-men-kollaei-to-tyri-stis-plakes ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...