Δεκάδες κρούσματα καρκίνου του μαστού από εμφυτεύματα στήθους

Δεκάδες κρούσματα καρκίνου του μαστού από εμφυτεύματα στήθους
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς ένας σπάνιος τύπος καρκίνου φαίνεται να πυροδοτείται από ένα συγκεκριμένο είδος εμφυτευμάτων στήθους.

Έως τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 150 κρούσματα αναπλαστικού λεμφώματος (ALCL) στο μαστό. Εννέα στα δέκα περιστατικά αυτού του καρκίνου του ανοσοποιητικού αφορούν σε γυναίκες που υποβλήθηκαν σε αυξητική στήθους, λαμβάνοντας εμφυτεύματα με τραχεία εξωτερική ύφανση.

Η τραχιά επιφάνεια του εμφυτεύματος διευκολύνει την αναπαραγωγή βακτηρίων, τα οποία μπορεί να πυροδοτήσουν την εκδήλωση του καρκίνου.

Αυτός ο τύπος εμφυτευμάτων (textured shell implants) είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη Βρετανία, ενώ χρησιμοποιείται λιγότερο στις ΗΠΑ.

Οι περισσότερες γυναίκες που εκδήλωσαν αναπλαστικό λέμφωμα κατάφεραν να αναρρώσουν πλήρως έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Μερικές από αυτές χρειάστηκε να ακολουθήσουν χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Ωστόσο, ορισμένες από τις γυναίκες έχασαν τελικά τη μάχη με τον καρκίνο, αναφέρει το σχετικό άρθρο της Daily Mail.

Ο καθηγητής Anand Deva, επικεφαλής της σχετικής έρευνας από το Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας, δηλώνει πως αναμένονται περισσότερα κρούσματα καρκίνου λόγω των εμφυτευμάτων.

Το αναπλαστικό λέμφωμα πιθανόν να οφείλεται σε μια σχετικά συχνή επιπλοκή που συνοδεύει την επέμβαση με εμφυτεύματα τραχείας επιφάνειας και αφορά στην εμφάνιση υπερτροφικών ουλών στο στήθος.

Εκπρόσωποι της Βρετανικής Κοινότητας Αισθητικής Χειρουργικής υποστηρίζουν ότι το αναπλαστικό λέμφωμα είναι εξαιρετικά σπάνιο και ότι θεραπεύεται, οπότε οι ασθενείς δε χρειάζεται να αφαιρούν τα εμφυτεύματα εκτός κι αν παρατηρηθούν ξαφνικές και ανεξήγητες επιπλοκές.

ΥΓΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...