Δεκάδες νεκροί από χολέρα στην Αϊτή – Φόβοι για νέα επιδημία

Αντιμέτωποι με την επιδημία χολέρας βρίσκονται ξανά οι κάτοικοι στην πολύπαθη Αϊτή, μετά τον φονικό τυφώνα που κόστισε τη ζωή σε εκατοναντάδες πολίτες, όπως ακριβώς είχε συμβεί στη χώρα και το 2010 μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου δοκιμάστηκε πρώτα από το σεισμό το 2010 και εν συνεχεία από την φονική επιδημία χολέρας.

Οι μνήμες είναι νωπές και ο τρόμος είναι συνοδοιπόρος των πολιτών στη μάχη που δίνουν να ορθοποδήσουν μετά το τελευταίο χτύπημα που δέχτηκε η χώρα με τον τυφώνα Μάθιου.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη βακτηριακή γαστρεντερίτιδα ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, έξι άτομα πέθαναν από χολέρα στη νότια πόλη Ράντελ και ακόμα επτά στη δυτική παράκτια πόλη του Ανσέ Ντ’ Αινό.

Ακόμα 62 άτομα προσβλήθηκαν από χολέρα ως αποτέλεσμα του κυκλώνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο κυκλώνας Μάθιου επιδείνωσε τις συνθήκες υγιεινής στην Αϊτή και είναι πιθανό να μόλυνε τα αποθέματα πόσιμου νερού με λύματα που περιείχαν το βακτήριο της χολέρας.

Η ασθένεια έφτασε στην Αϊτή το 2010, πιθανότατα από μολυσμένους στρατιώτες του ΟΗΕ που κατέφθασαν για να προσφέρουν βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε τη χώρα του 2010.

Περισσότεροι από 700.000 Αϊτινοί προσεβλήθησαν και πάνω από 9.000 πέθαναν στη μεγάλη επιδημία, η οποία συνεχίζεται εδώ και έξι χρόνια.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...