Δελτίο τύπου κατοίκων οικισμού Σφηκέικα για τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας.(Φωτο&Βίντεο)

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οι κάτοικοι του οικισμού Σφηκέϊκα παρουσίασαν ένα παρά πολύ σημαντικό πρόβλημα από τις συνεχόμενες διαρροές λυμάτων στο ρέμα της Αμεραούς μέσα σε χρονικό διάστημα  τριών λεπτών.

Ο δήμαρχος  Ναυπακτίας ούτε καν μίλησε για ένα τόσο σημαντικό περιβαλλοντολογικό έγκλημα που πραγματοποιείτε στις πλάτες  των κατοίκων. Ο πρόεδρος του συνδέσμου 1η ΓΕΝ Αιτ/νιας εισηγήθηκε στο τέλος του θέματος για τον ΧΥΤΑ διαβάζοντας έγγραφα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την παρεμπόδιση του προέδρου δημοτικού συμβούλιου . Από τα λεγόμενα του συμπεράναμε ότι σπαταλήθηκαν αρκετά χρήματα του συνδέσμου για ποδοσφαιρικές ομάδες, δράσεις και αλλά ζητήματα χωρίς να δώσουν λύσεις στις συνεχόμενες διαρροές του ΧΥΤΑ. Ο εκπρόσωπος της τ.κ Βλαχομάνδρας δεν μίλησε καθόλου, δεν υπερασπιστικέ τους κατοίκους του χωριού . (γιατί;) Τα μέλη του συνδέσμου μίλησαν για τα έργα που έχει κάνει ο σύνδεσμος από το 2011 – 2015.

Ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε Γαλατά  , δημοτικός σύμβουλος του Γαλατά και  πρόεδρος της τ.κ Γαλατά δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα δεν τις απασχολεί ; . Οι κάτοικοι του Γαλατά  πίνουν νερό από τις γεωτρήσεις του Ευήνου. Ο κ. Πρόεδρος  του συνδέσμου μίλησε στις 5/3/2015 στην τηλεόραση του Lepanto για μετρήσεις μέσα στα επιτρεπτά όρια και ότι δεν υπήρξε διαρροή στις 16/12/2014. Αυτό  μετά  από αίτηση μας με α.π 6615/9-3-15 του ζητάμε έγγραφος για κατάθεση στην εισαγγελία  Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το έγγραφο του πανεπιστήμιου Πατρών με α.π 8162/14-01-2015 ο καθηγητής Υγιεινής  γράφει ΄΄ Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δειγμάτων 20/12/15 παρατηρείται ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση αμμωνιακού αζώτου. Η προέλευση του είναι συνήθως αποτέλεσμα αποδόμησης οργανικών ουσιών. Ανάλογα με την ποσότητα των εκροών υφίσταται κίνδυνος ρυπάνσεις των επιφανειακών ή των υπόγειων υδάτων. Επισημαίνεται για λόγους σύγκρισης ότι η ανώτατη επιτρεπτή συγκέντρωση αμμωνίας σε επεξεργασμένα υγρά απόβλητα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 mg/l. Οι μετρήσεις δείχνουν 38,7 , 27 και 57,8.

Το βίντεο μας το έστειλαν κάτοικοι από την περιοχή. 

Η πραγματική εικόνα στο κάτω μέρος  του ΧΥΤΑ  Ναυπακτίας είναι η παρακάτω:

Εικόνα1

Εικόνα2

Εικόνα3

Εικόνα4

Εικόνα5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ VIDEO 23-02-2015 KAI

01-03-2015

 

 

Αυτά θέλαμε να δείξουμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ  Ναυπακτίας στης 23/3/15. Η πολιτική κερδίζουν το χρόνο που θέλουν το περιβάλλον όμως δεν αντέχει άλλο. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν την πραγματική εικόνα δυστυχώς όμως  οι άρχοντες του τόπου δεν κάνουν τίποτα . Ο σύνδεσμος ΧΥΤΑ 1ης ΓΕΝ Αιτ/νιας γιατί συγκαλύπτει τις αυθαιρεσίες του εργολάβου ; Ο κ. Δήμαρχος τι λέει για αυτά  ;

Ο πρώην πρόεδρος του περιβαλλοντικού συλλόγου μας εγκάλεσε για αυτόφωρο , γιατί τώρα ενδιαφέρεται για  την τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση που έχει υποστεί ο χώρος του ΧΥΤΑ , το ρέμα της Αμεραούς και ο Εύηνος ποταμός.Τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο ;

Παρόλο τα πρόστιμα που έχει δεχθεί ο δήμος Ναυπακτίας για τις διαρροές και    τις μολύνσεις του περιβάλλοντος εντούτοις  διατηρείτε  ακόμα η υπάρχουσα μολυσμένη κατάσταση.

Δεν θέλουμε να μας διώξετε από την περιουσία μας γιατί δεν μπορείτε να μας προσφέρετε  αυτά που πληρώνουμε.

 

Με εκτίμηση

Οι κάτοικοι του οικισμού Σφηκεϊκα

 

 

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...