Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο και άλλοι νεκροί σήμερα

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο και άλλοι νεκροί σήμερα

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με πρόσφυγες που εκτυλίσσονται στο Αιγαίο Πέλαγος.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, σκάφος που μετέφερε περίπου 50 άτομα, προσέκρουσε στα βράχια στο Γαλάζιο της Σάμου και ανατράπηκε, μόλις έξι μέτρα από την ακτή και λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

Μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός είναι 11 νεκροί, ανάμεσά τους έξι παιδιά που ανασύρθηκαν από το κουφάρι του σκάφους. Από τα θύματα, τα πέντε είναι γυναίκες, τα δύο είναι παιδιά και τα τέσσερα βρέφη. Δεκατρείς έχουν διασωθεί, ενώ σε εξέλιξη
είναι οι έρευνες από το λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη και δύτες, για τους αγνοούμενους και για τυχόν άλλους νεκρούς.

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το δράμα συνεχίστηκε, στα ανοιχτά των τουρκικών παραλίων, βορείως του Αγαθονησίου, όπου σημειώθηκε νέο ναυάγιο.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δύο σωροί. Τρία άτομα διασώθηκαν.

Όπως ανέφερε διασωθείς, τον οποίο εντόπισε να κολυμπάει σκάφος της Frontex, λέμβος με περίπου 15 άτομα βυθίστηκε περίπου μισή ώρα μετά την αναχώρησή της από τα τουρκικά παράλια.

Αυτή την ώρα οι έρευνες του Λιμενικού στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πετά και Super Puma.

Επιχείρηση και στη Ρόδο

Από το πρωί της Κυριακής σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων και μεταναστών, στο νησί της Ρόδου.

Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα βράχια στην πόλη της Ρόδου.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.

Στο μεταξύ, 3.337 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν μέχρι το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά, με δύο πλοία. Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το «Νήσος Ρόδος» που μεταφέρει άλλους 842 από Χίο και Μυτιλήνη. Γράφει το protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...