Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον μεγαλύτερο έμπορο κοκαΐνης στην Κρήτη

Κρήτη

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΩΡΕΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Για τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαϊνης, τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη κάνουν λόγω οι αστυνομικοί.

Η υπόθεση αφορά στη σύλληψη ενός 42χρονου, ο οποίος μαζί με τη 37χρονη σύζυγό του και τον ανήλικο γιο τους κατηγορούνται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαϊνης. Μάλιστα, ο 42χρονος χαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ekriti, η υπόθεση ξεκίνησε να «δουλεύεται» από την αστυνομία τους τελευταίους πέντε μήνες με τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τους άνδρες της ΟΠΚΕ αλλά και τους αστυνομικούς της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, να εργάζονται χιλιάδες ώρες για την υπόθεση για να φτάσουν στη σύλληψη του 42χρονου που σύμφωνα με τους ίδιους, χαρακτηρίζεται ως σκληρός και ίσως ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών περιφερειακά, αν εξαιρέσουμε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο 42χρονος “βαρόνος” όπως τον χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί ξεκίνησε ως αγρότης – κτηνοτρόφος και με έναν περίεργο τρόπο, τα τελευταία 10-15 χρόνια διάγει πλούσιο βίο, ωστόσο τώρα καταλαβαίνει κανείς και το λόγο. Είχε συλληφθεί πριν από περίπου 12 χρόνια στην Ιταλία με ένα κιλό κοκαϊνης ενώ το 2012 ήταν η σειρά της Δίωξης ΝΑρκωτικών στο Ηράκλειο να του φορέσει χειροπέδες καθώς εντοπίστηκε με 100 γραμμάρια κοκαϊνης. 

1

Σε μπολ με ρύζι τα ναρκωτικά

Η υπόθεση, όπως λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτούσε πολλή δουλειά. Κι αυτό γιατί ο 42χρονος ήξερε να προστατεύει καλά τον εαυτό του. Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς που βρήκαν τα ναρκωτικά στο χωράφι του, ήταν το γεγονός ότι τα 3 κιλά και 224 γραμμάρια κοκαϊνης ήταν θαμμένα μέσα σε μπολ, στο οποίο μπολ είχε βάλει και ένα σακουλάκι ρύζι, έτσι ώστε να τα προστατεύει από την υγρασία, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία του ekriti. Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σκάβουν για περισσότερο από 8 ώρες μέχρι να βρουν τα θαμμένα ναρκωτικά. 

1

Τα κουτιά από πατατάκια

Ένα ακόμη στοιχείο που φανερώνει τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο ο 42χρονος διακινούσε τις ναρκωτικές ουσίες, είναι τα διάφορα κουτιά από κονσέρβες και πατατάκια τα οποία συνήθως κρατούσε ο ανήλικος γιος του, στον οποίο αποδίδουν ενεργό ρόλο στη διακίνηση των ναρκωτικών. Για να μην κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών, έκοβε τον πάτο της κονσέρβας και μέσα σε αυτόν τοποθετούσε την κοκαϊνη, όπως επίσης μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω.

1

«Ηταν ίσως η τελευταία ευκαιρία να συλληφθεί»

Η νέα, τεράστια επιτυχία των Αστυνομικών Αρχών του Ηρακλείου – καθώς το πλήγμα στο κύκλωμα διακίνησης της κοκαϊνης ήταν μεγάλο – παρουσιάστηκε νωρίς το μεσημέρι από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Κώστα Λαγουδάκη ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε συγχαρητήρια του στους αστυνομικούς, που για πέντε μήνες δεν σήκωσαν κεφάλι από την υπόθεση. Ωστόσο, το δέσιμο των στοιχείων και η ωρίμανση της αστυνομικής έρευνας ήρθε “πάνω στην ώρα”, κι αυτό γιατί τελευταία είχαν έρθει πληροφορίες στην Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες ο 42χρονος, ίσως και να έφευγε μόνιμα για την Ολλανδία από όπου και εισήγαγε συνήθως τις ποσότητες των ναρκωτικών.

1

Οι αστυνομικοί απέφυγαν να σχολιάσουν την εμπλοκή του ανήλικου παιδιού το οποίο επίσης συνελήφθη καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9) πήγε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προκειμένου να παραλάβει τον πατέρα του, χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Υπενθυμίζεται ότι έχει συλληφθεί και ο 79χρονος παππούς της οικογένειας ο οποίος είχε στην κατοχή παράνομα κυνηγετικό όπλο.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η αξία της κοκα΄λινης σε χρήματα, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμη α΄τομα εις βάρος των οποίων έχει σχηματισυεί δικογραφία.

1

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει τα εξής:

Συνελήφθησαν, χθες (22.09.2016) το μεσημέρι στο Ηράκλειο, τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο (2) άνδρες ηλικίας 42 και 79 ετών, καθώς και 37χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. 
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα δύο ημεδαπών ηλικίας 42 και 43 ετών και ενός ανήλικου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 42χρονος προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από χώρα του εξωτερικού και στη συνέχεια, από κοινού με την 37χρονη, την διοχέτευαν στην αγορά του Ηρακλείου. 
Επίσης, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, αφού επεξεργάζονταν την κοκαΐνη, την απέκρυπταν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας ενώ για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν και το ανήλικο τέκνο τους.

1

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (22-09-2016) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 42χρονος, ο οποίος είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και η 37χρονη στο χώρο εργασίας της. 

1

Σε έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, καθώς και σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης, 
το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,

  • δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου και
  • κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε η 37χρονη και ο 42χρονος είχαν προμηθεύσει με ποσότητα κοκαΐνης 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 02.09.2016 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (σχετ. το από 03.09.2016 Δελτίο Τύπου), καθώς και τον 43χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...