Δεν ανησυχούμε πια, για την Ελλάδα, λένε οι δανειστές!

Τρίτη 28/06/2016 – 16:47Ελλάδα Οικονομία ΤΟ ΔΝΤ  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΔεν κρύβουν την χαρά τους οι δανειστές, που έκλεισαν την αξιολόγηση πριν το Brexit! «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την διαπραγμάτευση με την Ελλάδα πριν το  δημοψήφισμα για το Brexit» αποκάλυψε αξιωματούχος των δανειστών, με άμεση εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις! Ότι και αν λένε οι δανειστές, οι ραγδαίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις τους έχουν κολλήσει, την «πλάτη στον τοίχο», γιατί τώρα δεν ξέρουν κατά πόσο τους παίρνει να συνεχίσουν τις επόμενες διαπραγματεύσεις με την αγαπημένη τους τακτική, τον οικονομικό εκβιασμό. Τώρα τα πράγματα έχουν «σφίξει» και οι ίδιοι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, καθώς βλέπουν τον κίνδυνο για την ίδια την Ευρώπη και το ελληνικό θέμα, έχει περάσει στο παρασκήνιο!Μάλιστα, τα πράγματα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο ίδιος αξιωματούχος, αποκαλύπτει πως η Ευρώπη θεωρεί πως  η  δέσμευση που ανέλαβε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να εκπονήσει μία νέα μελέτη βιωσιμότητας χρέους (Debt Sustainability Analysis – DSA) δεν είναι τίποτα άλλο, από μία  δικαιολογία των δανειστών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να κερδίσουν χρόνο, αφού τα στοιχεία της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα δεν έχουν αλλάξει!Μάλιστα, το Φθινόπωρο αναμένεται «καυτό», καθώς οι τοκογλύφοι Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για να ανοίξουν τον «φάκελο» εργασιακά!  Τότε, όπως παραδέχεται ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, οι δανειστές, θα είναι αυτοί που θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο!
Οι Ευρώπη πιστεύει πολύ στο πρόγραμμα, άλλωστε, δεν έχει περάσει καιρός, από την δήλωση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις  ότι «αν το πρόγραμμα είναι σε τροχιά εφαρμογής, θα εκπλαγούμε με το πόσο γρήγορα θα ανακάμψει η χώρα»!
Δεν ανησυχούμε για την Ελλάδα, λένε οι Βρυξέλλες, που θεωρούν ότι αν και τα πράγματα είναι δύσκολα τώρα, το πρόγραμμα θα επιτύχει το στόχο της επιστροφής στην Ανάπτυξη! «Έχουμε λόγο να εκτιμούμε ότι είναι μία οικονομία που σταθεροποιείται και επειδή το πρόγραμμα είναι σε τροχιά εφαρμογής, η δόση έχει εκταμιευθεί, θα μπορέσει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους (…) Δεν συζητάμε την Ελλάδα ως ένα κράτος που ανησυχούμε», Ξεκαθαρίζουν τα ίδια τα στελέχη που ανοίξουν την επόμενη αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...