Δεν είναι μακριά η συμφωνία της FIBA με τη Euroleague

Δεν είναι μακριά η συμφωνία της FIBA με τη Euroleague

Κατηγορία

christos.papad…
Κυριακή 15/05/2016 – 22:53

Δεν είναι μακριά η συμφωνία της FIBA με τη Euroleague

Μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής χθες, Σάββατο, στο Μόναχο, η FIBA μοιάζει να «ρίχνει» νερό στο κρασί της δείχνοντας διατεθειμένη να βρεθεί η φόρμουλα της κοινής συνύπαρξής της με τη Euroleague στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μάλιστα σήμερα εκδόθηκε ανακοίνωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Σε αυτήν έγινε λόγος για την επανεξέταση των υποθέσεων των 16 ομοσπονδιών που είτε τελούσαν υπό τιμωρία, είτε κινδύνευαν ν’ αποκλειστούν από τους κόλπους της FIBA λόγω της αρχικής στήριξής τους στο πλάνο της Euroleague. Ακόμη και η ισπανική ομοσπονδία εξάλλου έκανε πίσω έτσι ώστε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή της “φούρια ρόχα” στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την τελική απόφαση για την άρση των κυρώσεων θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στο Δουβλίνο στις 27 Μαΐου, παρόλα αυτά είναι εμφανής η προδιάθεση να μην δοθεί συνέχεια.

Στο ίδιο κείμενο άλλωστε η πρόσφατη πρόταση συνεργασίας χαρακτηρίστηκε κατάλληλη και γενναιόδωρη έτσι ώστε ν’ αποτελέσει τη βάση της συμβιβαστικής λύσης προς όφελος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ επισημάνθηκε και η διάθεση συνέχισης του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

Όσο για το Champions League και το Europa Cup, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με 69 ομάδες να έχουν ήδη υπογράψει συμβάσεις.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...