Δεν είναι φάρσα! Ο Κιμ Τζονγκ Ουν στηρίζει Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο

Τετάρτη 01/06/2016 – 16:38trump.kimΣας ξάφνιασε; Άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην κρατική εφημερίδα της Βορείου Κορέας εκθειάζει την προσωπικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, χαρακτηρίζοντας τον «πρόσωπο-κλειδί» στην προσπάθεια ενοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.
Μάλιστα, το άρθρο της DPRK Today, υπογεγραμμένο από τον Χαν Γιονγκ Μουκ, χαρακτηρίζει τον Τραμπ «πολιτικό σοφό» και «διορατικό προεδρικό υποψήφιο», την ίδια στιγμή που επιτίθεται κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον χαρακτηρίζοντάς τη «βαρετή».
 «Ο πρόεδρος που πρέπει να ψηφίσουν οι Αμερικανοί πολίτες δεν πρέπει να  είναι η ‘βαρετή’ Χίλαρι –η οποία φέρεται να επιλέγει το ιρανικό μοντέλο επίλυσης θεμάτων πυρηνικής ενέργειας στην Κορεατική Χερσόνησο- αλλά τον Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε άμεσες συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα».
Το άρθρο αισιοδοξεί ότι ο Τραμπ μπορεί να επιφέρει την υλοποίηση του συνθήματος της Βόρειας Κορέας “Yankee Go Home”, (Γιάνκηδες γυρίστε σπίτια σας).
Στη συνέχεια το άρθρο χαιρετίζει τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ τον Μάρτιο ότι θα εξετάσει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, αν η ασιατική χώρα δεν συμβάλλει περισσότερο στην δική της άμυνα.
Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αν και η στήριξη στο πρόσωπο του Τραμπ δεν προέρχεται επίσημα από την Πιονγιάνγκ, θεωρείται όμως δεδομένο ότι ο Κιμ έδωσε τη σχετική έγκριση δημοσίευσης του άρθρου αντανακλώντας την επίσημη θέση του.
 
«Θα μιλήσω με τον Κιμ»
Ο εκκεντρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών είχε δηλώσει σε συνέντευξή του προ δύο μηνών ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Τζονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την υλοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.
«Θα μιλήσω μαζί του. Ειλικρινά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να του μιλήσω», είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...