Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα σήμερα

Δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη με την Τρόικα σήμερα
Συνάντηση Σαμαρά – Χαρδούβελη στο Μαξίμου – «Τα ξεκαθαρίζουμε σιγά-σιγά, είμαστε κοντά», είπε για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών

«Μάλλον δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη σήμερα», είπε πριν από λίγα λεπτά στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο για τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γκίκα Χαρδούβελη ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Η δήλωση αυτή παρατείνει το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την οριστικοποίηση των νέων μέτρων που αξιώνουν οι δανειστές να λάβει η ελληνική κυβέρνηση το 2015.

Η ίδια πηγή του οικονομικού επιτελείου δεν διευκρίνισε πότε αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους της Τρόικας, μετά το απαντητικό email που οι δανειστές απέστειλαν στην Αθήνα τα ξημερώματα της Τετάρτης.

«Τα ξεκαθαρίζουμε σιγά-σιγά, είμαστε κοντά», υποστήριξε ο ίδιος κορυφαίος αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου για τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της χώρας. 

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιστρέψει η τρόικα και να «κλείσει» η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από κοινοβουλευτικές πηγές, το σενάριο της παράτασης του Μνημονίου, που εξασφαλίζει την πιστωτική γραμμή στήριξης, διαφαίνεται ως η πιθανότερη εξέλιξη για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την τρόικα.

Όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πληροφορίες η τρόικα αξιώνει, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή των μέτρων ύψους 980 εκατ. ευρώ από 1ης Ιανουαρίου και όχι ως «δικλείδα ασφαλείας» από 1/7/2015 που προτείνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που πιστοποιηθεί δημοσιονομικός εκτροχιασμός…



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...