Δεν κλείνουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Μαραθιά και Αμυγδαλιάς

Μετά από άμεσες  ενέργειες  και ενημερωτικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας

Θα παραμείνουν ενεργά τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Μαραθιά και της Αμυγδαλιάς μετά από άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή Δωρίδας, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα.

Όπως είναι γνωστόν πριν από δύο περίπου μήνες το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε και προχώρησε σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, επειδή αυτά είχαν πάρα πολύ λίγους μαθητές και υπήρχε οικονομικό πρόβλημα για την βιωσιμότητά τους.

Μεταξύ των σχολείων αυτών ήταν και του Μαραθιά που συγχωνευόταν με αυτό του Ευπαλίου και της Αμυγδαλιάς που συγχωνευόταν με του Λιδωρικίου.

Αμέσως τότε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης και ο ΑντιδήμαρχοςΚώστας Αντωνόπουλος ανέλαβαν πρωτοβουλίες και είχαν συνεχείς επαφές με την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου  Παιδείας, όπου ενημέρωσαν για την ιδιαιτερότητα του θέματος και γιατί δεν πρέπει να γίνουν αυτές οι δύο συγχωνεύσεις.

Τελευταία ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε εντολή στον Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου Γιώργος Ζέρβα να διερευνήσει το θέμα και εφ΄ όσον ισχύουν αυτά που η Δημοτική Αρχή επικαλείται, να υπάρξει εξαίρεση των δύο αυτών συγχωνεύσεων.

Για το ζήτημα αυτό μάλιστα ο Γ. Ζέρβας είχε τρεις συναντήσεις με Γ. Καπεντζώνη και Κ. Αντωνόπουλο, όπου αφού εξετάστηκαν οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής μαζί με Υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίστηκε τελικά τα σχολεία αυτά να συνεχίσουν αυτόνομα τη λειτουργία τους.

Έτσι μεθαύριο Δευτέρα η σχετική Υπουργική Απόφαση, υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας Αλεξ. Δερμεντζόπουλο,  θα πάει για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Να πούμε εδώ ότι στο Δημοτικό Σχολείο του Μαραθιά φοιτούν 26 μαθητές και 7 στο Νηπιαγωγείο καθώς και 15  στο Σχολείο της Αμυγδαλιάς.

http://dorida.blogspot.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...