Δεν παραγράφεται καμία από τις απάτες στο χρηματιστήριο

Δεν παραγράφεται καμία από τις απάτες στο χρηματιστήριο

Δεν παραγράφεται καμμιά από τις απάτες στο χρηματιστήριο

Θα πληρώσουν όλοι όσοι έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη στην Σοφοκλέους – Θα δικαστούν ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, χρηματιστές, τραπεζίτες και μεγαλόσχημοι παράγοντες της δημόσιας ζωής για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Αποφασισμένοι οι εισαγγελείς να διερευνήσουν τη λεηλασία που συντελέστηκε σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανυποψίαστων θυμάτων την περίοδο της φούσκας που έστησε ο αρχιερέας της διαπλοκής και της διαφθοράς Κ. Σημίτης

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να διερευνήσουν όλα τα σκάνδαλα με τις μετοχές – φούσκες την επίμαχη περίοδο που συντελέστηκε η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων ανυποψίαστων επενδυτών, εμφανίζονται οι εισαγγελικές αρχές.

Πρόκειται για την τεράστια απάτη που συντελέστηκε στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον αρχιερέα της διαπλοκής, Κώστα Σημίτη, την οποία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιχείρησαν να συγκαλύψουν για να προστατεύσουν μεγαλόσχημους παράγοντες της δημόσιας και οικονομικής ζωής που διαπλέκονταν με τα δύο αυτά κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Η αρχή έγινε με την παραπομπή των 36 χρηματιστών και ιδιοκτητών εισηγμένων εταιρειών η δίκη για τους οποίους ολοκληρώθηκε με την αγόρευση της εισαγγελέως Θεοδωροπούλου που ήταν καταπέλτης.

Οι 36 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλέον ποινές πολυετούς κάθειρξης ακόμα και ισόβια.

Το ζήτημα βέβαια είναι η διερεύνηση συνολικά όλων των χρηματιστηριακών σκανδάλων της περιόδου Σημίτη.

Γιατί ο κοσμάκης που έχασε τα λεφτά του από τους απατεώνες έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στη Δικαιοσύνη, αφού το πολιτικό σύστημα προστάτευε τα λαμόγια που είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία απ΄ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα της Δικαιοσύνης δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής των χρηματιστηριακών σκανδάλων γιατί ανάμεσα στα αδικήματα που διέπραξαν οι εμπλεκόμενοι περιλαμβάνεται και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που είναι διαρκές αδίκημα και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις και οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς άρχισαν ήδη να συγκεντρώνουν στοιχεία από δημοσιεύματα, από μηνύσεις και από άλλες πηγές.

Προτεραιότητα στη διερεύνηση των χρηματιστηριακών σκανδάλων έχουν οι υποθέσεις που σχετίζονται με την αμαρτωλή ΑΤΕ και την Εθνική, οι διοικήσεις των οποίων εκτελούσαν εντολές του συστήματος Σημίτη.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί υλικό για την πρωτοφανή εκτόξευση της μετοχής των Γενικών Αποθηκών που στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Εθνική Ακινήτων και τις περίεργες αυξήσεις κεφαλαίων.

Το κόλπο με την ΓΕΝΑΚ στήθηκε αποκλειστικά και μόνο για να κερδοσκοπήσουν οι άνθρωποι που συνδέονταν με την κυβέρνηση Σημίτη.

Εκτόξευσαν στα ύψη την τιμή της μετοχής, την οποία οι ίδιοι είχαν αγοράσει με ψίχουλα και τη φορτώθηκαν εκατομμύρια ανυποψίαστοι επενδυτές, οι οποίοι έχασαν τις οικονομίες τους, όταν έσκασε η φούσκα.

Η έρευνα επικεντρώνεται επίσης σε εισηγμένες εταιρείες που συνδέονταν με την αμαρτωλή Αγροτική Τράπεζα.

Το σύστημα Σημίτη χρησιμοποιώντας ως όχημα την ΑΤΕ εκτόξευσε στα ύψη τις τιμές 23 εισηγμένων επιχειρήσεων οι ιδιοκτήτες των οποίων διαπλέκονταν με την κυβέρνηση.

Η απάτη που συντελέστηκε ήταν πρωτοφανής με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες να πέσουν στην καλοστημένη παγίδα και να καταστραφούν.

Μάλιστα ήταν τόσο ισχυροί οι δεσμοί ανάμεσα στο σύστημα Σημίτη και τους ιδιοκτήτες των εισηγμένων, ώστε η διοίκηση της ΑΤΕ εκτός από την βοήθεια που προσέφερε για το φούσκωμα των μετοχών με την μαζική αγορά, έδινε και θαλασσοδάνεια – μαμούθ στις ίδιες επιχειρήσεις τα οποία βέβαια δεν πληρώθηκαν ποτέ, γιατί όλο το μαύρο χρήμα φυγαδεύτηκε σε φορολογικούς παραδείσους.

Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο το οποίο δεν τόλμησε να αγγίξει ούτε η κυβέρνηση Καραμανλή, για να μην δυσαρεστήσει τα λαμόγια που την στήριζαν οικονομικά τολμάει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη που είναι πλέον ανεξάρτητη και δεν φοβάται κανέναν.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θεωρείται βέβαιο ότι τα λαμόγια θα οδηγηθούν στο σκαμνί.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/311117-Den-paragraphetai-kamia-apo-tis-apates-sto-chrematisterio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...