Δεν πείθει τους Βρετανούς ο Κάμερον

Δεν πείθει τους Βρετανούς ο Κάμερον
Δεν πιστεύουν στον πρωθυπουργό τους οι Βρετανοί. Σύμφωνα με δημοσκόπηση είναι απαισιόδοξοι όσον αφορά τη δυνατότητα του Ντέιβιντ Κάμερον να επιτύχει τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ που θεωρεί κρίσιμης σημασίας για να παραμείνει η χώρα του στην ένωση.

Η έρευνα του ινστιτούτου You Gov δημοσιεύεται δύο ημέρες μετά την αποτυχία του συντηρητικού ηγέτη να εμποδίσει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόνον 7% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η αντίθεση του Ντέιβιντ Κάμερον στο διορισμό του Γιούνκερ -ο οποίος αποδοκιμάζεται στη Βρετανία ως υπερβολικά φεντεραλιστής- θα λειτουργήσει ευεργετικά σε μια αναδιαπραγμάτευση των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περιπου 42% των Βρετανών εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει επαναπατρισμός αρμοδιοτήτων από την ΕΕ στη χώρα τους και 29% προβλέπουν πως “μόνο μερικές ήσσονος σημασίας αρμοδιότητες” θα επιστρέψουν στη Βρετανία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή σε δείγμα σχεδόν 2.000 προσώπων.

Ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε την Παρασκευή πως καθίσταται πλέον “πιο δύσκολο” γι’ αυτόν να επιτύχει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να διεξαγάγει εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ με προοπτική το δημοψήφισμα που έχει δεσμευθεί να οργανώσει το 2017, εφόσον επανεκλεγεί το 2015.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση του YouGov, σε περίπτωση δημοψηφίσματος 39% των Βρετανών θα ψήφιζαν υπέρ της παρανομής της χώρας τους στην ΕΕ, έναντι 37% που θα επέλεγαν την έξοδο, ενώ 18% παραμένουν αναποφάσιστοι.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...