Δεν στέκεστε σε ένα πόδι; Δείτε αμέσως ένα γιατρό

Δεν στέκεστε σε ένα πόδι; Δείτε αμέσως ένα γιατρό
Το να μην μπορεί κάποιος να σταθεί ακίνητος επί 20 δευτερόλεπτα σε ένα πόδι μπορεί να αποβεί μακροπρόθεσμα μοιραίο για τη ζωή του, εκτιμούν Ιάπωνες ερευνητές σε μια ανησυχητική έρευνα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Τόκιο Tokyo University Graduate School of Medicine αυτό συμβαίνει σε άτομα που ενδέχεται να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Οπως επισημαίνουν, το να μην μπορεί να σταθεί κάποιος σε ισορροπία σημαίνει ότι πιθανότατα υπέστη μικρές αιμορραγίες στον εγκέφαλο οι οποίες όταν συμβαίνουν δεν έχουν άμεσες συνέπειες αλλά μπορεί να αφήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό  Stroke και είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. «Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να σταθούν στο ένα πόδι οφείλουν να δείξουν προσοχή γιατί μπορεί να υποφέρουν από εγκεφαλικά προβλήματα και να έχουν γνωστικές δυσκολίες» επισημαίνει ο γιατρός  Yasuharu Tabara, επικεφαλής της έρευνας.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η κυκλοφορία του αίματος προς τα τμήματα του εγκεφάλου εμποδίζεται ή διακόπτεται από μια αιμορραγία.
Για να γίνει η έρευνα, όπως αναφέρει η Liberation, ο γιατρός  Tabara ρώτησε 1.400 άτομα (841 γυναίκες και 546 άνδρες) με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια να μείνουν όρθιοι σε ένα πόδι για ένα λεπτό. Το τεστ έγινε δύο φορές για τον καθένα.
Η εμπειρία συνοδεύτηκε από ιατρικές αναλύσεις και απεδείχθη ότι όσοι δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι για ένα λεπτό ήταν όσοι υπέφεραν από εγκεφαλικά προβλήματα. Ειδικότερα, το 34,5% από όσους είχαν εμφανίσει εγκεφαλικά τραύματα στο παρελθόν ήταν οι ίδιοι που στη συνέχεια δεν μπορούσαν να σταθούν όρθιοι.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...