Δεν τους ανησυχούν

Δεν τους ανησυχούν

Ανήσυχοι, ότι η περαιτέρω παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, εγκυμονεί «θανάσιμους» κινδύνους για τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, δηλώνουν οι οπαδοί της κυβερνητικής «αλλαγής».

Τουλάχιστον, αυτό καταλαβαίνουμε από τα συμφραζόμενα, γιατί, σε κάποιες περιπτώσεις, οι σχετικές αναφορές αποκτούν έναν σχεδόν «μυστικιστικό» χαρακτήρα, προσδιορίζοντας το κόμμα της Κουμουνδούρου, ως μια γενικότερη απειλή για την κοινωνία. Εν πάση περιπτώσει, αν μείνουμε στις αμιγώς ορθολογικές αναφορές, που εστιάζονται στα προαναφερθέντα, τότε αναρωτιόμαστε αν για τους εν λόγω αναλυτές, που δηλώνουν έστω και επαγωγικά, μελλοντικοί ψηφοφόροι της ΝΔ: Τους προκαλεί κάποια ανησυχία, το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της συντηρητικής παράταξης, όταν, επί παραδείγματι, ο πρώην πρωθυπουργός προανήγγελλε την προφυλάκιση των κατηγορούμενων, στελεχών της «Χρυσής Αυγής», ή ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομολογούσε ότι συνομιλούσε µε λειτουργούς της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενημερωθεί για εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις. Αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν, στην αρμοδιότητα των ιστορικών. Ως προς το, πιθανό, κυβερνητικό μέλλον της συντηρητικής παράταξης, δεν τους προκαλεί άραγε, κανένα σκίρτημα η αποστροφή του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου, που συνδέει τις δικαστικές αποφάσεις, µε το ποια κυβέρνηση βρισκόταν στην εξουσία, την επίμαχη περίοδο; Ή, αν νιώθουν άνετα µε την άποψη του τομεάρχη Εσωτερικών, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, θα πρέπει να διαμορφώσει τις θεσμικές (σικ) προϋποθέσεις, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επανόδου της Αριστεράς (όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, γενικά και αόριστα της Αριστεράς) στην εξουσία; Η, ετεροχρονισμένη, προσπάθεια διασαφήνισης µάλλον τα έκανε χειρότερα, όπως σημειωνόταν και στο χθεσινό φύλλο, αφού, η αναφορά στην ανάγκη επιβολής της πολιτικοϊδεολογικής ατζέντας, των συντηρητικών δυνάμεων, ως της μόνης αποδεκτής επιλογής, συνεπάγεται εκ των πραγμάτων, τη διαρκή –αν όχι και μονοκομματική— κατοχή και αναπαραγωγή της κυβερνητικής εξουσίας, από τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Το µόνο προηγούμενο που έχουμε, σε ομοειδή κοινοβουλευτικά καθεστώτα, είναι αυτό στο Μεξικό, όπου το λεγόμενο (τυχαία;) «Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα» κατείχε την εξουσία, συνεχώς, επί έξη ή επτά δεκαετίες.

Μήπως, όμως, εν τέλει, είναι το όνειρο και των εν λόγω αναλυτών; Εκεί δεν κατατείνει η διαχεόμενη άποψη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα είδος «μιάσματος», η επαφή µε το οποίο μετατρέπει τους ανθρώπους σε «χοίρους», σίγουρα δε σε αποδιοπομπαίους τράγους; Φαίνεται πως ο κ. Βορίδης έχει «κρυφούς» οπαδούς.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/341720-Den-toys-anesychoyn ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...