Δεύτερη ευκαιρία για εκείνους που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Δεύτερη ευκαιρία για εκείνους που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Μία δεύτερη ευκαιρία για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, ώστε να αποφευχθεί και η πλήρης κατάρρευση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», η δεύτερη ευκαιρία αφορά τους περίπου 40.000 οφειλέτες οι οποίοι έμειναν εκτός της τελευταίας ρύθμισης και κυρίως αφορά εκείνους που χρωστούν δικές τους εισφορές. Δηλαδή, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών.

Ομως, υπάρχει και ένα «παράθυρο» για τις επιχειρήσεις, καθώς- σύμφωνα με την εφημερίδα- δεν τις εξαιρεί το έγγραφο. Τα κριτήρια όμως για την ένταξή τους στη ρύθμιση είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν τους λόγους της οικονομικής αδυναμίας, αλλά και ότι υπάρχει αποδεδειγμένα η πρόθεση να συνεχίσουν τη ρύθμιση.

Το σχέδιο του υπουργείο Εργασίας αφορά μόνο όσους έχασαν τις 100 δόσεις της τελευταίας ρύθμισης. Σε αυτή είχαν ενταχθεί 133.303 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ στα Ταμεία και σήμερα έχουν απομείνει 74.625. Οι 18.322 ολοκλήρωσαν τη ρύθμιση, ενώ οι 40.356 την έχασαν.

Το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνα με το iefimerida.gr έχει συζητηθεί και με τους δανειστές, οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί, καθώς φέρονται να δήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας ότι πρέπει πρώτα να κλείσει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και μετά να εξεταστεί αυτό το θέμα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...