Δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια

Δεύτερη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής  για τα Μνημόνια
Με διαμάχη μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης για τα χρονικά όρια της έρευνας ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για παιχνίδι σκοπιμοτήτων επισημαίνοντας ότι ο τίτλος της επιτροπής που περιγράφει και το αντικείμενό της αναφέρεται μόνο στο πρώτο μνημόνιο και στο PSI και όχι στο δεύτερο μνημόνιο.

«Το κάνατε αυτό» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «προκειμένου να αποφύγετε έρευνα για την επέκταση της δεύτερης δανειακής σύμβασης που έφερε η δική σας κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε ότι στο ερευνητικό πεδίο βρίσκονται και τα δύο μνημόνια με τις δανειακές συμβάσεις που τα συνόδευσαν. Περιφρούρησε όμως το όριο της ερευνώμενης περιόδου μεταξύ Οκτωβρίου 2009 – Ιανουάριος 2015 επικαλούμενος την σχετική απόφαση της Ολομέλειας.

Ο κ. Λοβέρδος επανήλθε για να εξηγήσει πως  δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το μικροσκόπιο της επιτροπής η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου της σημερινής κυβέρνησης με την οποία παρατάθηκε η 2η δανειακή σύμβαση ενώ ανάλογες απόψεις διατύπωσαν οι εισηγητές της ΝΔ και του Ποταμιού.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση συνεχίζεται με τους εκπροσώπους των κομμάτων να καταθέτουν τις προτάσεις τους για τους μάρτυρες που πρέπει να καταθέσουν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...