Δε συγκρίνονται

Δε συγκρίνονται

Συμψηφισμούς αναζητούν οι «αγαπημένοι» μας σχολιαστές, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί, από την αποχώρηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

 Εχοντας δε αναγάγει την αντίθεση τους, προς τον Πάνο Καμένο, σε ψύχωση, υπενθυμίζουν την αποχώρηση του τελευταίου, από τη ΝΔ. Μόνο που συγκρίνουν ανόμοια γεγονότα, που συντελέστηκαν σ` ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο. Υπενθυμίζουμε, γιατί φαίνεται πως μερικοί έχουν πάθει αμνησία, πως ο Πάνος Καμμένος διεγράφη από τη ΝΔ, το Νοέμβριο του 2011, επειδή καταψήφισε την κυβέρνηση υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, που αποφάσισε να στηρίξει η ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας μια πλήρη στροφή, στη μέχρι τότε αντιμνημονιακή πολιτική της. Ήταν αυτή η πλήρης μεταστροφή που οδήγησε τον Πάνο ΚαμΜένο στην απόφαση καταψήφισης της κυβέρνησης Παπαδήμου, εν συνεχεία δε στην πλήρη διάρρηξη των δεσμών του, με την κεντροδεξιά παράταξη, τον Ιανουάριο του 2012, όταν κατέστη σαφές, ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει το 2ο Μνημόνιο, όπως έχει γίνει γνωστό, ολοκληρώνοντας έτσι την  μεταστροφή της. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, περί τους 20 βουλευτές της ΝΔ, καταψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, ένα μήνα αργότερα, το ίδιο δε έπραξαν και ισάριθμοι, περίπου, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για τους βουλευτές της ΝΔ, η ολοκληρωτική αλλαγή θέσης, του κόμματος, αποτελούσε ένα σοκ, που δε μπόρεσαν να αντέξουν ούτε και φίλα προσκείμενοι στον τότε πρόεδρο, όπως ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος. Ο τελευταίος μαζί με άλλους,  όπως ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, προσχώρησαν ή και συνίδρυσαν τους «Ανεξάρτητους Ελληνες». Η ρήξη, που ήρθε πολύ αργότερα και αποτελεί «άλλου παπά Ευαγγέλιο».

 Σε κάθε περίπτωση, όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, από τη συνοπτική παρουσίαση των γεγονότων, μιλάμε για τελείως διαφορετικές συνθήκες, καθώς και οι πλέον αυστηροί, σε θέματα κομματικής πειθαρχίας, αναγνωρίζουν πως αυτή κάμπτεται όταν υπάρχει μεταστροφή του κόμματος, σε θεμελιώδη ζητήματα. Αυτό δε που συνέβη με τη «μνημονιακή στροφή» της ΝΔ, τον Νοέμβριο του 2011, αποτελεί τον ορισμό μιας τέτοιας μεταστροφής. Υπενθυμίζουμε το καταλυτικό επιχείρημα του Κώστα Μαρκόπουλου, εκ των πιο στενών συνεργατών και εκ των λίγων βουλευτών που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, για την ηγεσία της ΝΔ, ότι, έχοντας εκφωνήσει δεκάδες πύρινους λόγους, κατά των Μνημονίων, στο πλαίσιο της επίσημης γραμμής, δε θα μπορούσε να αναιρέσει τον εαυτό του….

 ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: http://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/335989-De-sygkrinontai ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...