“Δε χρειάζονται επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα αλλά βελτιώσεις στην οικονομία”

“Δε χρειάζονται επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα αλλά βελτιώσεις στην οικονομία”

ΔΝΤ

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, η χώρα αναβαθμίζεται από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η κυβέρνηση επανήλθε στις αγορές ευελπιστώντας να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης, επισημαίνει το Reuters.

Θα ήταν δείγμα εμπιστοσύνης η προσέλκυση περισσότερων συντηρητικών funds, που τοποθετούνται μακροπρόθεσμα στις αγορές ομολόγων. Δύο μεγάλοι επενδυτές δήλωσαν στο Reuters πως δεν είναι πιθανό να συμμετάσχουν επειδή εξακολουθούν να ανησυχούν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ένας άλλος επενδυτής δήλωσε ότι θα κινηθεί προσεκτικά. Για άλλους επενδυτές πάντως, -επισημαίνει το Reuters- η Ελλάδα έχει προσφέρει συναρπαστικές αποδόσεις και η επικείμενη δημοπρασία προσφέρει νέες ευκαιρίες.

Και ναι μεν η εικόνα της χώρας μας παρουσιάζει βελτίωση, ο Jeffrey Franks, διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ συνέστησε προσοχή. Μιλώντας στο Reuters, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα που εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και με την υπεραπόδοση των δημοσιονομικών στόχων, και ότι το Ταμείο δεν βλέπει την ανάγκη για επιβολή περαιτέρω μέτρων λιτότητας φέτος. Χρειάζονται όμως, όπως είπε, μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στην οικονομία και δεν πρέπει να επικρατήσει πνεύμα εφησυχασμού μετά την λήξη του προγράμματος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/319938-De-chreiazontai-epipleon-metra-sten-Ellada-alla-beltioseis-sten-oikonomia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...