Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ο εκλογικός νόμος προωθεί τη συναίνεση για να προχωρούν ευκολότερα οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις»

Πέμπτη 21/07/2016 – 23:30

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει τις διατάξεις για κατάργηση του μπόνους και την ψήφο στα 17, αλλά και πως θα καταψηφίσει την διάταξη για την διατήρηση του ορίου του 3% για είσοδο στη Βουλή

Ακόμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον εκλογικό νόμο επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακά και έκανε λόγο για «αντιλαϊκές ανατροπές» και «παραπέρα ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων».

Ανέφερε επίσης, ότι ο διάλογος μεταξύ ΣΕΒ και Κομισιόν αποσκοπεί στην εξαπάτηση και την χειραγώγηση των εργαζομένων, ενώ κατηγόρησε την ΓΣΕΕ ότι «συμμετέχει με θέρμη σε αυτό το διάλογο», χαρακτηρίζοντας «κυβερνητικό μύθο», ότι η Κομισιόν έχει ηπιότερες θέσεις στα εργασιακά από το ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, έκανε λόγο για όξυνση των διεθνών αντιθέσεων, υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος να εμπλακεί η Ελλάδα και οι λαοί της περιοχής σε περιπέτειες, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στάση της στην Σύνοδο, εξέφρασε την πρόθεση να στηρίξει τα νατοϊκά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και την Βόρεια Αφρική.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε όλα τα πολιτικά κόμματα ότι «συμπλέουν στον στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης με εξαίρεση το ΚΚΕ».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...