Δημήτρης Κωνσταντίνου: Γιατί παραμένει ακόμα στην Αργεντινή η σορός του Πατρινού Νευροχειρουργού

Δεκατέσσερις ημέρες συμπληρωθήκαν από την ημέρα που ο Δημήτρης Κωνσταντίνου, Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρϊο “Παναγία Βοήθεια”, άφησε την τελευταία του πνοή σε υψόμετρο 6.700 μέτρω στις Άνδεις κατά την διάρκεια ορειβασίας για την κατάκτηση της κορυφής και άγνωστο παραμένει το πότε θα επαναπατριστεί η σορός του.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με οικογενειακό φίλο δήλωσε “Δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα, σιγή ιχθύος”.

Δύσκολες οι ώρες που βιώνουν η σύζυγος και τα παιδιά του αδικοχαμένου Νευροχειρουργού, καθώς εκτός από τον απέραντο πόνο και θλίψη για τον αγαπημένο τους, πρέπει να αντιμετωπίσουν την καθυστέρηση που απαιτούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται βάσει της κείμενης νομοθεσίας των αρχών της Αργεντινής σε αντίστοιχες περιπτώσεις, μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για την μεταφορά της σορού στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο 58χρονος Νευροχειρουργός, συμμετέχοντας σε αποστολή Ελλήνων ορειβατών, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο στο όρος Ακονκαγκούα στις Άνδεις και ενώ βρισκόταν σε μεγάλο υψόμετρο, έχασε τις αισθήσεις του. Είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

12745885_10207600100257390_1567878618047149295_n_0.jpg

Μάταια ο συνορειβάτης του και οδηγός Παναγιώτης Κοτρωνάρος, επιχείρησε να τον επαναφέρει επί 20λεπτο κάνοντας του μαλάξεις. Όπως γνωστοποίησε πριν αρχίσει την κατάβαση προκειμένου να ζητήσει βοηθεια, φρόντισε να μεταφέρει σε ασφαλές μέρος τη σορό του γιατρού, ώστε να μην καλυφθεί από το χιόνι και να είναι εφικτός ο εντοπισμός, από τις αρχές.

Τις επόμενες ημέρες στήθηκε επιχείρηση, όπου σωστικά συνεργεία μετέφεραν τον άτυχο 58χρονο σε Νοσοκομείο της Αργεντινής και άρχισαν οι διαδικασίες που απαιτούνται από τις εισαγγελικές αρχές. Μέχρι και σήμερα ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος παραμένει στην Αργεντινή, καθώς όπως έχει δηλώσει “θα επιστρέψει στην Ελλάδα μαζί με τον Δημήτρη”

2631032.jpg

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου του Θρασυβούλου, γεννήθηκε στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).

Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην  Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1993). Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και είναι μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).

Ήταν  Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.

Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και  επιβλέπων σε τέσσερις διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.

Από τον Αύγουστο του 2009 έως σήμερα, ήταν  Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

Είχε  34 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές. Το ερευνητικό του έργο, εστιάζεται  στην διερεύνηση το οξειδωτικού στρες και αιματο-εγκεφαλικού φραγμού (πειραματικές εργασίες σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική και το Τμήμα Βιολογίας), αριθμός δημοσιεύσεων οκτώ..

Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο, Ασπασία Μούρτου

Μ.Κ.Π

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...