Δημοσκόπηση : Ποιός προηγείται στη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ

Δημοσκόπηση : Ποιός προηγείται στη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ

“Οι συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες πρέπει να σταματήσουν σε αυτό το κόμμα”. “Κάποιοι επικαλούνται την ενότητα στα λόγια, αλλά δεν την υπηρετούν”.

“Δεν αποκλείεται να ορίσω αντιπροέδρους συνυποψηφίους μου εφόσον κερδίσω”. Μερικά μόνο από τα όσα είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Οι… φιλικές κόντρες
Και μπορεί οι τέσσερις υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο της “γαλάζιας” παράταξης να λένε συχνά πυκνά πως δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ τους, ωστόσο ο Απόστολος Τζιτζικώστας “κάρφωσε” τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αφού τόνισε πως η πρόσκληση στους συνυποψηφίους του στη Μαδρίτη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν καθαρά προσχηματική. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο mega, τόνισε πως όσο βρίσκονταν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι τρεις συνυποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, δεν βγήκε ούτε μία κοινή φωτογραφία, τονίζοντας χαρακτηριστικά:”Εγώ δεν συνάντησα καν τον κύριο Μεϊμαράκη, τον άκουσα μόνο να μιλάει”.

Click4more: Πλήθος επαφών είχε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη Μαδρίτη
Ακόμη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε: “Με τον κύριο Σαμαρά συγκρούστηκα και πολιτικά, για τον ΕΝΦΙΑ και ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, αλλά και προσωπικά, οπότε σας λέω ξεκάθαρα, ότι αυτό που βλέπετε, αυτό είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Δεν κρύβεται πίσω του κανένας μηχανισμός και κανένα πρόσωπο” απαντώντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο στις φήμες πως ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Επιπρόσθετα, τόνισε πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τορπιλίζει την ενότητα του κόμματος και αναρωτήθηκε: “Γιατί στο δείπνο με τον Ολάντ, ο μεταβατικός πρόεδρος εκπροσωπήθηκε από μία βουλευτή (σ.σ. την Ντόρα Μπακογιάννη) και όχι από τον γραμματέα της ΚΟ, θεσμικά;”, για να καταλήξει πως “προφανώς ήταν αποτέλεσμα κάποιας συμφωνίας πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτά πρέπει να τελειώσουν”.

Παρά ταύτα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως εκτιμά τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία χαρακτήρισε “ικανότατη και όχι τυχαίο στέλεχος” αλλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε πως “τον τιμά, γιατί είναι ικανότατο στέλεχος, που υπηρέτησε την παράταξη από πάρα πολλές θέσεις και την επόμενη ημέρα θα συνεργαστούμε χωρίς κανένα πρόβλημα”.

Δεν με εμποδίζει η Περιφέρεια
Όσο για το μεγαλύτερο “αγκάθι” της υποψηφιότητάς του, που δεν είναι άλλο από την θητεία του στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ούτε από το καταστατικό του κόμματος, ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τον Κανονισμό της Βουλής. “Μπορώ πολύ καλά, ως εξωκοινοβουλευτικός, να λάβω εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να είμαι πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών” τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε βέβαιος πως όχι μόνο θα περάσει στο δεύτερο γύρο, αλλά και θα κερδίσει την προεδρία του κόμματος.

Σταθερά μπροστά ο Μεϊμαράκης στις δημοσκοπήσεις
Την ίδια ώρα, μία ακόμη δημοσκόπηση δίνει σαφές προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ωστόσο φαίνεται πως όλα θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή, όπου αντίπαλός του φαίνεται πως θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 41,7% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7%. Ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,4%.

Παρόλα αυτά, ο Απόστολος Τζιτζικώστας γραφει το newsit.gr δείχνει σύμφωνα με την μέτρηση περισσότερες επιρροές σε ψηφοφόρους εκτός της Νέας Δημοκρατίας ή σε “γαλάζιους” ψηφοφόρους που τελευταία απομακρύνθηκαν από το κόμμα, σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό η βάση της παράταξης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...