Δημοτική κοινότητα: Κατά πλειοψηφία πέρασε η κανονιστική των παζαριών.

-Άλλη εικόνα φέτος τα παζάρια.

-Παρούσες ψήφισαν Ταραμπίκου-Τηλιγάδα από την αντιπολίτευση.

Με μια έκτακτου χαρακτήρα συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η κανονιστική για τη λειτουργία των φετινών παζαριών στη Ναύπακτο.

Φέτος αναμένεται να δούμε μια διαφορετική εικόνα στα πατροπαράδοτα παζάρια της Ναυπάκτου.Μια εικόνα σαφώς πιο βελτιωμένη όσο αφορά την αισθητική τους εικόνα αλλά και την ασφάλειά τους.

Για πρώτη φορά λοιπόν δεν θα δούμε ξυλοκατασκευές και τσίγκους,αλλά αλουμινοκατασκευή και PVC στο σκέπαστρο.Κατασκευή που θα πληρεί όλες τις προδιαγραφές πυρασφάλειας,βραδυκαυστότητας και στατικότητας.

Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας (Kαρακώστας-Σύψας) με υπηρεσιακούς υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου  είχαν ταξιδέψει μέχρι την Κοζάνη,να δουν από κοντά τον τρόπο που γίνονται τα παζάρια,με τις ανωτέρω προδιαγραφές.

Μάλιστα ο κατασκευαστής θα είναι υπεύθυνος τόσο για την καθαριότητα του χώρου,την ασφάλεια,αλλά και την υγιεινή.Θα υπάρχουν 12 χημικές τουαλέτες,και 4 ντουζιέρες,τις προβλεπόμενες εξόδους κινδύνου,πυροσβεστικά μέσα κλπ.Στο δάπεδο για μια ακόμη χρονιά θα τοποθετηθεί διπλή μοκέτα.(Να δούμε πότε επιτέλους θα ασφαλτοστρωθεί ο χώρος)

Να σημειωθεί ότι πλέον οι επαγγελματίες των παζαριών για το κατασκευαστικό κόστος της κάθε παράγκας θα απευθύνονται στον κατασκευαστή και αφού εξοφλούν και λαμβάνουν το ανάλογο χαρτί θα το προσκομίζουν στον δήμο που εκεί θα πληρώνουν την ενοικίαση του χώρου,θα λαμβάνουν την σχετική άδεια και θα αποκτούν το σημείο πώλησης στο παζάρι.

Οι κ. Ταραμπίκου και Τηλιγάδα υποστήριξαν ότι με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιείται ο ρόλος του κατασκευαστή (κάτι που δεν θα ωφελήσει τους επαγγελματίες) έναντι του δήμου και γιαυτό το λόγο μειοψήφησαν.

Γι’αυτό το λόγο άλλωστε αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας  στο Ξενία με μοναδικό θέμα την εμποροπανήγυρη !!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ταραμπικου διαφωνεις εσυ τι δεν σου αρεσει ρε δεν ντρεπεσαι σου εκατσε να γινεις προεδρινα γιατί ο Θωμας σας κατάλαβε νωρις και εφυγε και κανεις και αντιπολιτευση. Εικοσι μοναδες διαφορα ειναι πολλες Βασούλα και πονάνε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...