Δημόσιο: Έρχονται προσλήψεις 1.000 πτυχιούχων – επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Δημόσιο: Έρχονται προσλήψεις 1.000 πτυχιούχων - επιτυχόντων του ΑΣΕΠ
Μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την τοποθέτηση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 915 επιτυχόντων των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, οι οποίοι είχαν μείνει αδιόριστοι, έρχονται άλλες 1.000 προσλήψεις πτυχιούχων, επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Με σκοπό την αποκατάσταση των αδικιών και την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων για το τρέχον έτος, το υπουργείο εντός των επόμενων 10 ημερών αναμένεται να εκδώσει «κλειστή» προκήρυξη, η οποία θα απευθύνεται σε 1.000 επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από το 2006 που δεν έχουν διοριστεί και ανήκουν στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των αναλογιών που προβλέπει το Μνημόνιο «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκήρυξη αυτή αποβλέπει στην αποκατάσταση των πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένουν τον διορισμό τους.

Η κυβέρνηση ήδη έχει καταγράψει το σύνολο των διοριστέων, που κατέχουν πανεπιστημιακούς τίτλους, ενώ παράλληλα έχει απογράψει τις κενές οργανικές θέσεις στον δημόσιο τομέα, όπου θα κατατεθούν οι αιτήσεις, ώστε να διαγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων.

Μετά την προκήρυξη των θέσεων, είναι οι πτυχιούχοι επιτυχόντες σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν στο σύνολό τους.
Στο ΙΚΑ 915 επιτυχόντες από το 2008

Η αρχή για τη λύση του χρόνιου προβλήματος με επιτυχόντες του ΑΣΕΠ παλαιότερων ετών, έγινε την Παρασκευή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την τοποθέτηση 915 επιτυχόντων των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2009 του ΑΣΕΠ σε ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα:

    Εκδόθηκαν οι αποφάσεις κατανομής για την απορρόφηση 331 και 226 αντίστοιχα επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.
    Εκδόθηκε και ολοκληρώθηκε η απόφαση κατανομής προσωπικού στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από τους επιτυχόντες της 9Κ/2008 προκήρυξης, με την οποία τοποθετούνται οι συνολικά 358 επιτυχόντες.

Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε:

    «Αποκαθιστούμε μια αδικία πολλών ετών και παράλληλα, ενισχύουμε μία νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου. Σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες -Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- σε παρελθόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη».

Επιπλέον, στο πλαίσιο κατανομής των προσλήψεων για το 2014 έχουν κατανεμηθεί και 725 θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιώργο Ντόλιο, θα προσανατολιστούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...