Δημόσιο: Δεν θα γίνουν απολύσεις από το 2015 και μετά

Δημόσιο: Δεν θα γίνουν απολύσεις από το 2015 και μετά
Η Τρόικα αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο – Ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 όμως παραμένει οπότε εκκρεμούν άλλες 6.500 – Δεν ετέθη θέμα μισθολογίου αλλά μόνον αξιολόγησης των υπαλλήλων

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος η οποία αναγνωρίστηκε» σημείωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο στόχος των 15.000 απολύσεων για το 2014 θα τηρηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν απολυθεί 7.500 δημόσιοι υπάλληλοι και απομένουν ακόμα 6.500. Παράλληλα, όπως δεσμεύτηκε η ελληνική πλευρά να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, έτσι και η πλευρά της τρόικας από την προηγούμενη φορά είχε δεσμευτεί να μην επιμείνει σε νέες απολύσεις για το 2015 και ως εκ τούτου δεν ετέθη κάποιο τέτοιο θέμα. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν ζητήσει παλαιότερα γύρω στις 6000 επιπλέον απολύσεις για την ερχόμενη χρονιά.

«Δεν υπήρξε καμία συζήτηση για ποσοτικούς στόχους», διαβεβαίωναν συνεργάτες του υπουργού, αντίθετα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ποιοτικά, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η λειτουργία των ΚΕΡΠ, ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων, η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δεν ετέθη θέμα μισθολογίου.

Κατά τη συνάντηση παρατηρήθηκε για μια ακόμη φορά διάσταση απόψεων μεταξύ του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η ΕΕ έδειξε υποστηρικτική διάθεση και αναγνώρισε την ποιοτική δουλειά που γίνεται.

Επίσης το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένει μελέτη που θα εντοπίζει της μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις στο δημόσιο.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Γενικών Διευθυντών κάνει την δουλειά της και ότι μετά τη δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί ύστερα από την προσφυγή του υπουργείου,  «θα κάνουν την δουλειά τους και οι άλλοι..

Τέλος το θέμα της διαδημοτικής κινητικότητας θα συζητηθεί με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι και το αρμόδιο υπουργείο.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...