Διάψευση για τα περί εκκένωσης της Ειδομένης

Διάψευση για τα περί εκκένωσης της Ειδομένης

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 09/03/2016 – 21:53

Ειδομένη

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που τον φέρουν να δήλωσε ότι θα γίνει εκκένωση της Ειδομένης από την Αστυνομία, προέβη ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

«Προτεραιότητά μας είναι να αδειάσει η Ειδομένη τις επόμενες ημέρες» είπε, διευκρινίζοντας ότι «σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φλάιερς για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους».

Ο ίδιος εκτιμά ότι όσο συνεχίζονται οι κακές καιρικές συνθήκες οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν από την Ειδομένη.

Η μετακίνηση τους αναμένεται να γίνει με λεωφορεία σταδιακά όσο ετοιμάζονται νέες δομές για τη φιλοξενία τους και ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις και στις υπάρχουσες δομές. Προτεραιότητα, όπως επισημαίνεται, θα δοθεί στις οικογένειες με παιδιά.

Αύριο θα μεταφερθούν από το λιμάνι του Πειραιά περίπου 1.000 άτομα σε χώρους στη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Επίσης σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο 300 με 400 πρόσφυγες θα μεταφερθούν από τον Πειραιά στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. Εξάλλου γίνονται προκαταρκτικές εργασίες από το στρατό και σε δύο χώρους, στη Φιλιππιάδα και τα Δολιανά Ηπείρου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...