Διαδηλώνουν οι λιμενεργάτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Διαδηλώνουν οι λιμενεργάτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Κατηγορία

phpanos
Παρασκευή 08/04/2016 – 12:31

Πορεία, Λιμενεργάτες

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ «ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πορεία προς το Ζάππειο, με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποιούν οι λιμενεργάτες στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Κλειστή λόγω της κινητοποίησης είναι η οδός Σταδίου.
Αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί επί της Λ. Αμαλίας προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φτάσουν στο Ζάππειο.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγη ώρα αναμένεται να υπογραφεί παρουσία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, ενώ θα ακολουθήσει εκδήλωση του ΤΑΙΠΕΔ στο Ζάππειο.

«Η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ. Πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις διακηρύξεις της περί δημόσιων λιμανιών και αφού εκμεταλλεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων στα λιμάνια για να πάρει την εξουσία, τώρα διοργανώνει φιέστες αγκαλιά με τους πλέον νεοφιλελεύθερους των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) συγκεντρώθηκαν στον επιβατικό σταθμό και ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και αντιπροσωπεία τους αναμένεται να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...